Tek Cümleyle İstifa - Son Dakika
Politika

Tek Cümleyle İstifa

Tek Cümleyle İstifa

Rahşan Ecevit, Yeni Yönetimi Ecevit Çizgisinden Sapmakla Suçlayan Tek Cümlelik Açıklamayla Partisinden İstifa Etti.

05.06.2009 02:20

DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, yeni yönetimi Ecevit çizgisinden sapmakla suçlayan tek cümlelik açıklamayla partisinden istifa etti.

Rahşan Ecevit’in açıklamasında, "Bugün mevcut olan DSP yönetimi gidip, Ecevit çizgisine sadık bir yönetim gelinceye kadar" cümlesine yer vermesi, 14 ay sonra olağan kurultayını yapacak parti delegasyonunu, işaret ettiği adayın seçilmesi yönünde etkileme mesajı olarak algılandı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hürriyet’e yeni yönetimin henüz Ecevit çizgisinden çıkan bir icraat ortaya koymadığını savundu. İstifadan üzüntü duyduğunu belirten Türker şunları söyledi: "Bütün arkadaşlar 2004 kurultayında kendisinin belirlediği parti meclisi üyelerindendir. Milletvekilliği, il-ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlardır. Hepimiz Ecevit’in yetiştirdiği arkadaşlarız. Hiçbirimiz Ecevit’e karşı değiliz. Ecevit’in 2002 yılında terkedildiği zaman yanında olan, bakanlığını yapan kişileriz. Parti yönetimini belirledik. Bizimle görüşseydi belki de fikir değiştirirdi. Çalışmalarımızı görüp partiye dönmesini bekleyeceğiz."

2 vekil de istifa etti

Rahşan Ecevit’in ardından, CHP kontenjanından Meclis’e soktuğu Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan, partisinden istifa etti. Bülent Ecevit’in korumalığını yapan İzmir Milletvekili Recai Birgün ise bugün istifasını vermeyi düşündüğünü kaydederek, "Rahşan Hanım yoksa, bizim de bu parti de işimiz yok, diye düşünenlerdenim" diye konuştu. Halıcı’nın istifasının ardından DSP’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 9’a düştü.

Birgün de istifa edecek

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün de partisinden istifasını bugün ya da gelecek hafta başında TBMM Başkanlığı’na vereceğini açıkladı. Birgün de istifa edince DSP’nin milletvekili sayısı sekize düşecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tek Cümleyle İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement