Temel Karamollaoğlu'ndan gündem olacak iddia: Erdoğan tek bir şartla cumhurbaşkanı adayı olabilir - Son Dakika
Politika

Temel Karamollaoğlu'ndan gündem olacak iddia: Erdoğan tek bir şartla cumhurbaşkanı adayı olabilir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündem özelinde değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, seçimlerin zamanında yapılması durumunda Cumhurbaşkanı'nın aday olamayacağını söyleyerek, "Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz. Olabilir ama bir şartla, Meclis karar verirse ve seçimi öne alırsa" ifadelerini kullandı.

15.06.2022 17:35  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cumhur İttifakı'nın adayı benim" şeklideki açıklamasına da değinen Karamollaoğlu, tartışmaları alevlendirecek bir iddia ortaya attı.

"BİR KİŞİ İKİ DÖNEMDEN FAZLA ADAY OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Seçimler zamanında yapılacak, ben de adayım" dediğini hatırlatan Karamollaoğlu, "Kusura bakmasın, seçimler tam zamanında yapılırsa Sayın Cumhurbaşkanı aday olamaz. Anayasa Mahkemesi müdahale eder. Çünkü çok açık ve net, bir kişi iki dönemden fazla aday olamaz. Olabilir ama bir şartla, Meclis karar verirse ve seçimi öne alırsa" ifadelerini kullandı.

ADAYLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAKLAR?

6'lı masa olarak cumhurbaşkanı adaylarını neden açıklamadıklarına da değinen Karamollaoğlu, "Net olarak, hukuken seçim tarihi belirlendikten sonra, altılı masa veya muhalefet olarak bizler bir araya gelip Cumhurbaşkanı adayını açıklarız. Ama henüz seçim tarihi kesinleşmeden böyle bir adayın şimdiden açıklanması ihtiyacını da duymuyoruz. Gereği de yok" değerlendirmelerinde bulundu.

"İNSANLAR EVLERİNDEN ÇIKMAKTAN KORKAR OLDU"

Ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi: "TÜİK'e göre bile, TÜİK'e göre bile diyorum resmi rakamları kullanırken 'bile' edatını kullanmak zorunda kalışımız dahi çektiğimiz sıkıntıların ne kadar önemli olduğuna işaret ediyor. TÜİK rakamları manipüle edilmiş rakamlar. Devlet gerçekleri görmüyor, görmemek için çaba sarf ediyor. Tüketici Güven Endeksi yüzde 67 seviyesinde. 2014 yılında ilk defa kullanılmaya başlamıştı. Bugüne kadarki en düşük seviyesinde. İnsanlar evinden çıkmaktan bile korkar oldu. Asgari ücretlinin saatlik mesaisi 1,3 dolara kadar düştü. Bir asgari ücretli bir günlük emeği ile bir kilo eti zor alıyor. Bu nasıl bir mantık? Belli bir kesimin bir eli yağda bir eli balda. Diğer kesimin karnının doyması mümkün değil. Ama sürekli '6 ay sonra düzelecek' vaadini tekrar ediyorlar. Milletin de buna karnı doydu. Ekonomik değerler iç açıcı değil. Sayın Cumhurbaşkanı da eskisi gibi vatandaşın karşısına çıkamıyor. Dar gelirliler hariç herkesin karşısına çıkabiliyor. Herkes sıkıntı içerisinde. Kiracı, ev sahibine karşı mahcup. Babalar, çocuklarına mahcup. Emekliler, torunlarına mahcup. Dünyadaki şartlar düzelirse bizim de şartlarımız düzelir gibi bir beklenti içindeler galiba. Bizim şartlarımız çok daha geride."

Temel Karamollaoğlu\'ndan gündem olacak iddia: Erdoğan tek bir şartla cumhurbaşkanı adayı olabilir

Son Dakika Politika Temel Karamollaoğlu'ndan gündem olacak iddia: Erdoğan tek bir şartla cumhurbaşkanı adayı olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • nazım arat: Lgbt ve İstanbul sözleşmesini destekleyen bir Temel Karamollaoglu. İngiliz aklının etkisinden çıkamadıgini gösteriyor. Adeta musluman mahallesinde salyangoz satiyor 13 11 Yanıtla
  • Mehmet Tekin Tekin: Kimseni seni ciddiye alıyorki 9 5 Yanıtla
  • Latif ALKAN: Sivas hizli trenini iptal ederse. Mersedese binmezse. :)) 8 2 Yanıtla
  • Ali murat Çetinkaya: doğru söyleye bilirsin ama meclis yok ki hangi meclisten bahs ediyorsun her konu sayın cumhurbaşkanına bağlandı seçim 2023 haziran ayında olacak ve tekrar reis kazanacak sizlerden cumhur başkanı olamaz nokta. 2 5 Yanıtla
  • Erhan Albayrak: Millet ittifakının adayı en tecrübeli lider olan Temel Karamollaoğlu olmalıdır. Toplumsal barış ancak bu şekilde sağlanarak bu ülke Ayağa kalkabilir. 6 Lider bunu iyi düşünmeli nasılsa ortak karar alınıp ortak yönetecekler orkestra şefi Temel Karamollaoğlu olursa Adil bir yönetim olur 5 2 Yanıtla
  • hüseyin Bektaş: Kim bu ne iş yapıyor rahmetli hocanın koltuğunu kirletiyor 3 3 Yanıtla
  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement