Tunceli'de Afiş Karmaşası - Son Dakika
Politika

Tunceli'de Afiş Karmaşası

Tunceli\'de Afiş Karmaşası

Beyaz Eşya Yardımıyla Gündeme Oturan Tunceli'de İl Özel İdare Binasının Bodrumunda Savcı Nezaretinde Yapılan Aramada AKP Afişleri Bulundu. Vali İddiaları Yalanladı, Savcı '5 Adet Pankart' Çıktı Açıklamasını Yaptı.

04.03.2009 13:30

Beyaz eşya yardımıyla gündeme oturan Tunceli’de İl Özel İdare binasının bodrumunda savcı nezaretinde yapılan aramada AKP afişleri bulundu. Vali iddiaları yalanladı, Savcı '5 adet pankart' çıktı açıklamasını yaptı.

İŞTE VALİLİKTE BULUNAN BEZ AFİŞLER

Tunceli Valiliği Özel İdare Genel Sekreterliği’nde dün yapılan İl Genel Meclis toplantısına katılan DTP’li üyeler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ait bodrum kattaki depoda, AKP’nin seçim malzemelerinin tutulduğunu iddia ederek, arama yapılmasını istedi. CHP’li üyelerin de desteğiyle kabul edilen önerge doğrultusunda, Valilik binasının yanındaki İl Özel İdare binasının bodrum katındaki depoya inen İl Genel Meclisi üyeleri, burada AKP’ye ait seçim afişleri, parti bayrakları, flamalar Başbakan Erdoğan’ın 24 Ekim 2008 günü kente geldiğinde partililerin astığı pankartları buldu.

Bayraklar bulunamadı

DTP İl Genel Meclisi üyeleri cep telefonları ile afişleri görüntüledi ve bu görüntülerle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Nöbetçi Savcı Ali Çetin’in talimatıyla polis İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği deposunda arama başlattı. Savcı Çetin’in gözetiminde polisin dün saat 15.00’de başlattığı aramalarda AKP’ye ait olduğu saptanan afişler ele geçirildi. Savcı Ali Çetin’in talimatıyla bu afişlere el konuldu. Aramada bulunan İl Genel Meclis üyesi DTP’li Özgür Söylemez, depoda gördükleri ve cep telefonu kamerasıyla kaydettikleri AKP’ye ait parti bayrakları ve flamaların ise bulunamadığını söyledi. Söylemez, "Biz depoya inip arama yaparken önce hiçbir şey bulunamadı. Daha sonra merdiven altına gizlenmiş AKP’ye ait afişler bulundu. Tespit ettiğimiz bazı deliller ise ortadan kaldırılmış" dedi.

Afişler araya girmiş

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç, binanın deposunda yapılan aramaya ilişkin Cumhuriyet Savcılığı’nın ön raporunu tamamlayıp kendilerine gönderdiğini söyledi. Tunç, savcılığın depoda bulduğu bez afişlerin Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçim yasaklarını kapsamadığının raporunda belirttiğini söyleyerek, "Depoda bulunan afişler geçmiş döneme ait olduğu için seçim yasaklarını kapsamıyor. Başbakan’ın ayrılmasının ardından işçiler afişleri toplarken, bunlar da o afişlerin arasına karışmış" dedi.

VALİ: İDDİALAR YALAN

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, dün yaptığı açıklamada depoda ele geçen afişlerin afişlerin 29 Mart seçimine yönelik olmadığını savunarak, "İddialar tamamen provokatiftir" dedi.

AKP: 3 tane karışmış

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise dün Meclis’te şunları söyledi: "Özel idare afişlerini toplarken de üç tane bizim partimizin afişini gece kesip depolamışlar. Üç tane bez afiş karışmış. Bu bir seçim malzemesi değil. Partinin, valiliğin bir faaliyeti değil. Belli ki DTP’nin faaliyeti."

SAVCI: 5 PANKART BULUNDU

Tunceli Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği binasının merdiven altı bölümde, 5 adet AKP il ve ilçe başkanlıklarına ait AKP amblemlerinin bulunduğu pankart tespit edildiği bildirildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının 2009/292 soruşturma numaralı dosya ile ilgili basında çıkan haberlerin ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi amacıyla bu duyurunun yapıldığını belirtti.

DTP Tunceli İl Genel Meclis üyesi Özgür Söylemez'in dün Cumhuriyet Savcılığına müracaat etmesi ve Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binasının bodrum katında siyasi partilere ait pankart ve afişlerin bulunduğunu ve soruşturma açılmasını istemesi üzerine bizzat Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından Genel Sekreterlik binasında arama yapıldığını hatırlatan Bayazıt, şunları kaydetti:

“Yapılan aramada, binanın bodrum katındaki depoda pankartlar bulunduğu, bu pankartların 2 adetinin büyük boyutlu Türk bayrağı, 2 adedinin Tunceli Valisine ait portre, birer adedinin Tunceli Uzunçayır Barajı resmi, Nazımiye ilçesi toplu konutları, Fen lisesi, bal paketleme tesisleri ve çeşitli kamu ve özel sektör yatırımlarının reklamlarının yapıldığı pankartlar olduğu, deponun girişindeki merdiven altı bölümünde ise 5 adet Ak Parti il ve ilçe başkanlıklarına ait Ak Parti amblemlerinin bulunduğu pankartların tespit edildiği, bu pankartlardan bir adetinin 'Sayın Başbakanı'mız sizinle gurur duyuyoruz. Ak Parti Tunceli İl Teşkilatı” şeklinde olduğu, diğer 4'ünün “Sayın Başbakan'ımız ilimize hoş geldiniz. Perket, Nazımiye, Ovacık ve Mazgirt ilçe başkanlığı' şeklinde ve Ak Parti logosunu içerir biçimde pankartlar olduğu belirlendi. Söz konusu pankartlara el konulduğu, olay yerinde bunların dışında her hangi bir siyasi partinin amblem, logo, pankart, flama, afiş veya siyasi içerikli yazısının bulunmadığı, olayla ilgili soruşturmanın kanun ve usule uygun bir şekilde yürütüldüğü basına ve kamuoyuna duyurulur.”

AKP: 3 tane karışmış

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise dün Meclis’te şunları söyledi: "Özel idare afişlerini toplarken de üç tane bizim partimizin afişini gece kesip depolamışlar. Üç tane bez afiş karışmış. Bu bir seçim malzemesi değil. Partinin, valiliğin bir faaliyeti değil. Belli ki DTP’nin faaliyeti."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Tunceli'de Afiş Karmaşası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement