Ukrayna: "Kırım'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi" - Son Dakika
Politika

Ukrayna: "Kırım'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi"

- Ukrayna: "Kırım'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi" Ukrayna Askeri İstihbaratı, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ın Canköy (Dzhankoi) şehrinde meydana gelen patlamada Rus Kalibr seyir füzelerinin imha edildiğini duyurdu.

21.03.2023 13:34  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ukrayna: " Kırım'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi"

KIRIM - Ukrayna Askeri İstihbaratı, Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'ın Canköy (Dzhankoi) şehrinde meydana gelen patlamada Rus Kalibr seyir füzelerinin imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna Askeri İstihbaratı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'ın Azak Denizi'ne kıyısı olan Canköy şehrinde patlama meydana geldiği bildirildi. Patlamada demiryoluyla taşınan Rus yapımı Kalibr seyir füzelerinin imha edildiği aktarıldı. Füzelerin Rusya'nın Karadeniz Filosundaki gemileri için taşındığı öne sürülürken, menzilinin kara hedefleri için 2 bin 500, deniz hedefleri için 375 kilometrenin üzerinde olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Gizemli patlama Rusya'yı silahsızlandırma sürecini sürdürüyor ve Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nı işgalden kurtarmaya hazırlıyor" ifadeleri kullanıldı.

"Şehir İHA ile hedef alındı"

Canköy Belediye Başkanı Ihor Ivin ise yaptığı açıklamada, kentin insansız hava aracıyla hedef alındığını, 33 yaşındaki bir kişinin düşürülen İHA'ya ait parçalar nedeniyle yaralandığını duyurdu. Ivin, saldırıda bir ev, okul ve bakkal ile elektrik şebekesinin hasar gördüğünü aktardı.

Canköy, Kırım ile Ukrayna'nın işgal altındaki diğer bölgeleri arasında demiryolu merkezi olarak kullanılıyor.

Ukrayna: "Kırım\'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ukrayna: 'Kırım'daki Rus Kalibr füzeleri imha edildi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement