Yıldırım Bilişim Zirvesinde - Son Dakika
Politika

Yıldırım Bilişim Zirvesinde

Yıldırım Bilişim Zirvesinde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Almanya'da 'Bilişim Zirvesi'ne Katıldı.

04.03.2011 13:42

Almanya'nın Hannover kentinde Almanya Federal Bilgi Teknolojileri, İletişim ve Yeni İletişim Araçları Federasyonu (BITKOM) ile Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliği ile ?Bilişim Zirvesi? düzenlendi. Hannover Fuar alanında düzenlenen zirveye konuşmacı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Hans-Joachim Otto, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, BITKOM Başkanı Prof. August-Wilhelm Scheer, Türkcell CEO'su Süreyya Ciliv ile Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı katıldı.

Zirvede yapılan konuşmalarda Türkiye ile Almanya arasındaki ticari gelişmeler, Türkiye?deki bilişim sektöründeki hareketlilik ile vize başta olmak üzere her iki ülke arasında ticarete engel olan konular ele alındı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, teknolojiye herkesin ayak uydurması gerektiğini belirterek, ?Elektriğinin olduğu, insanların yaşadığı her yerde teknoloji vardır. İnsanın yaşı kaç olursa olsun bilişim teknolojisini öğrenmesi gerekir. Eğer ben bilişim teknolojisinden ayrı kalmak istiyorum diyorsan elektriğin, bilgisayarın ve insanların olmadığı bir yere gideceksin? dedi.

Bakan Yıldırım CeBİT fuarıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

?CeBİT fuarına partner olmamız ve bayrağımızı burada dalgalandırmamız gurur verici. Burada dünya devlerinin yanında bulunmak, ürünlerimizi Almanlarla ve katılımcılarla paylaşmak Türkiye'nin bu alanda geldiği noktayı göstermektedir. Eskiden Türk firmaları Almanya'ya ve Avrupa'ya yeni ürünleri görmek, bunları Türkiye'de yapabilmek için gelirdi. Şimdi Türk firmaları ürünlerini tanıtmak ve satabilmek için buralara geliyor.?

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy ise yaptığı konuşmada ?Türkiye Avrupa?nın en dinamik ileri teknoloji pazarıdır. Ayrıca, Türk şirketleri Orta Asya ve Orta Doğu deneyimleri ile Avrupa bilişim sektörü için değerli bir ortaktır. CeBIT?te partner ülke olmak ve BITKOM ile yaptığımız anlaşma, Türkiye?nin de içinde bulunduğu bölgesel pazarda stratejik işbirliğine, özellikle Türkiye ile Avrupa arasında bilişim alanında ihracatın geliştirilmesine önemli katkıda bulunacak? diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Yıldırım Bilişim Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement