Zeybekci: "Güçlü Bir Muhalefeti Ortaya Çıkarma Görevi AK Parti'ye Düşüyor" - Son Dakika
Politika

Zeybekci: "Güçlü Bir Muhalefeti Ortaya Çıkarma Görevi AK Parti'ye Düşüyor"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bu ülkede başı dik, alnı açık sokaklarda yürüyecek bir parti varsa; o da AK Parti’dir” dedi.

30.11.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu ülkede başı dik, alnı açık sokaklarda yürüyecek bir parti varsa; o da AK Parti'dir" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı 1. Olağan genel Kuruluna katıldı. Salon önünde davul ve zurnalarla karşılan Bakan Zeybekci'ye AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş ve Gültekin Kılınç ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan eşlik etti. Sevgi gösterileri eşliğinde salona giren Zeybekci, kalabalığa hitap etti.

AK Parti'nin 2001'de milleti yönetmek için değil millete hizmet etmek için yola çıktığını belirten Bakan Zeybekci, " Türkiye'de oy veren seçmenlerin yüzde 25'ini AK Parti'ye üye yaparak, Cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçen bu millet; ileriki yıllarda AK Parti olarak kendi üyelerinin oylarıyla belediye başkan adayları, milletvekili adaylarını seçecek. Kendi üyelerinin otlarıyla kılcal damarlara varana kadar istişare yapacak. Birileri gibi kavga eden bir parti zihniyetiyle değil, en dipteki mahalle temsilcimizden ta baştaki genel başkana kadar tam anlamıyla bir istişareyle hareket etmek için bunları yaptık ve bu istişarelerin de sağlıklı olduğunu gördük" diye konuştu.

2015 Genel Seçimlerinin Türkiye'nin Anayasal anlamda dünya standartların bir demokrasiye, anayasaya ve hukuk sistemine kavuştuğu bir dönem olacağını ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: "Değerli kardeşlerim, hiçbir zaman için başınız aşağıda olmasın. Başınız dik ve alnınız açık olsun. Çünkü bu ülkede başı dik, alnı açık sokaklarda yürüyecek bir parti varsa; o da AK Parti'dir. Bizim hayallerimiz, rüyalarımız, sevdamız ve hizmetlerimiz var. 10-12 yılda yaptıklarımızla Türkiye nereden nereye geldi. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Allah'ın izniyle 2015 ve 2019 seçimlerinde bu ülke 'Hedef 2023' deyip, o yola devam edecektir"

"TÜRKİYE'Yİ YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ"

Türkiye ihracatının 36 milyar dolardan 160 milyar doların üzerine çıkardığına dikkat çeken Bakan Zeybekci, 1980 yılında 5 milyar dolar bile olmayan ithalat ve ihracat toplamının 480 milyar dolara geldiğini söyledi. 100 katlık artışın Türkiye için yeterli olamayacağını savunan Zeybekci, "Bize bunlar asla yetmez. Hedef 2023; durmak yok, yola devam. İstihdama, büyümeye ve ihracata devam edeceğiz. Bunları yapmak için Başbakanımızla birlikte 25 ayrı alanda bin 250 ayrı dönüşüm eylem planıyla Türkiye'yi yeniden yapılandırıyoruz. Çünkü bugüne kadarki yolda yaptıklarımız ve kullandıklarımız bundan sonraki dönem için yeterli değil"

"MUHALEFETİN İKTİDAR ÜMİDİ YOK"

2015 seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgu yapan Zeybekci, muhalefet partilerini eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: "CHP'nin iktidar ümidi yok. MHP'nin de iktidar ümidi yok. Diğerlerinin ise iktidar ile alakası yok. Yolda çevirdiğiniz bir CHP'li kardeşimize sorun. CHP'in yakın bir gelecekte iktidara gelip gelemeyeceğini sorduğunuzda, 'hayır' cevabını alırsınız. İşte sıkıntı burada, problem burada başlıyor. İktidar ümidi olmadığından, kaybolma yok yolma sendromundan dolayı ve maalesef bu korkudan dolayı, Türkiye'de iktidara maalesef bu güne kadar gayri meşru dönemlerde geldiğinden dolayı, hep olağanüstü durumlarda geldiğinden dolayı onun için yoldan geçen anti demokratik yürüyüşlerin peşine takılanlara bakın; CHP yönetimidir. Onun için bunu ortadan kaldırmamız lazım. Bunun için Türkiye'de güçlü bir muhalefeti ortaya çıkarma görevi de AK Parti'ye düşüyor. Oda bizim işimiz. Bunu da yeni bir Anayasa ile yapacağız. Yeni ve evrensel standartlarda bir Anayasa ile yapacağız"

"YENİ ANAYASA YAPACAK ÇOĞUNLUĞU ALMAK ZORUNDAYIZ"

Yeni Anayasa yapmak sürecinde muhafetin sergilediği tutumu da eleştiren Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz onları 'Gelin yeni bir Anayasa yapalım' diye çağırdık. Yeni bir Anayasa diye yola çıktık. En son CHP Genel Başkanı çıkıp, 'Yeni bir Anayasa yapamadık ama 60 madde üzerinde ulaştık' dedi. Orada ben vardım. Cumhurbaşkanımız 'Derhal kabul edelim' dedi. Sabah saatlerinde kabul edildi, akşamüzeri çözümden döndü. Daha gün bitmeden döndü. 60 maddede uzlaşılması da bir kazançtır. Oda olmadı. Demek ki olmayacak. Onun için AK Parti 2015 seçimlerinde Anayasayı tek başına yapacak çoğunluğu almak zorunda. Bu kadar ne söylüyorum. Yani güçlü ve iktidar ümidi olan bir muhalefetinde olacağı sistemi ortaya koyma görevi de bizim. Onu da biz yapacağız. Yaparız Allah'ın izniyle"

Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından AK Parti'li vekiller ve adaylarla birlikte poz verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ankara'da yapılacak toplantıya katılacak olan Bakan Zeybekci, daha sonra kongrenin sonunu beklemeden Aydın'dan ayrıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zeybekci: 'Güçlü Bir Muhalefeti Ortaya Çıkarma Görevi AK Parti'ye Düşüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement