Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği - Son Dakika
Sağlık

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi\'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. Prematüre bebekler ve aileleri bir araya geldi, kısa film gösterimi yapıldı ve pasta kesildi. Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Merih Çetinkaya, prematüre doğan bebeklerin yaşama tutunabileceğini vurguladı.

17.11.2023 18:13  Güncelleme: 18:31

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde, Dünya Prematüre Günü kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Prematüre doğarak yaşama tutunan bebekler ve aileleri, hastanenin Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde bir araya geldi.

Yoğun bakımdan taburcu edilen prematüre bebeklerin anısına balonlarla süslenen serviste, kısa film gösterimi yapıldı, sağlık çalışanları müzik dinletisi sundu, pasta kesildi.

Etkinlikte aileler, bebeklerinin yaşama tutunma hikayelerini anlattı.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Merih Çetinkaya, dünyada ve Türkiye'de her 10 bebekten 1-1,3'ünün prematüre doğduğunu söyledi.

Çetinkaya, "Kendilerine özel, hassas olan bebeklere bir günün armağan edilmiş olması bizleri son derece mutlu ediyor. Bugün kendi hastanemiz başta olmak üzere bize takibe gelen pek çok bebek ve aileleriyle beraber burada Dünya Prematüre Günü'nü kutluyoruz." dedi.

Ailelere seslenen Çetinkaya, "Burada gördüğünüz pek çok bebeğin 1000 gram ve altında doğmuş olmasına rağmen şu an herhangi bir sağlıklı bebekten farkı olmadığını, uygun koşullar olduğu takdirde bu bebeklerin yaşama çok iyi tutunabileceğini bilmek, ailelere ümit vermek, bu bebekler için çabalarımızın devam ettiğini söylemek, bugün için en önemli düşüncelerimiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde Dünya Prematüre Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement