"Ciğerinin Parçasına" Ciğerinden Parça Verdi - Son Dakika
Sağlık

"Ciğerinin Parçasına" Ciğerinden Parça Verdi

"Ciğerinin Parçasına" Ciğerinden Parça Verdi

Antalya'da 5 yıldır siroz hastası olan 45 yaşındaki kadına, eşinden alınan 780 gramlık karaciğer parçası nakledildi Naklin ardından sağlığına kavuşan Sevim Şahin: "Ben ona kalbimi, o da ba...

11.11.2013 14:17

Antalya'da 5 yıldır siroz hastası olan 45 yaşındaki kadınca, eşinden alınan 780 gramlık karaciğer parçası başarıyla nakledildi.

Manavgat ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki Sevim Şahin, 5 yıl önce ayaklarındaki şişme nedeniyle Manavgat Devlet Hastanesine gitti. Burada yapılan tetkiklerde hastalığı tespit edilemeyen Şahin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Burada kan kanseri şüphesiyle tetkikleri alınan Şahin'de "Otoimmün hepatit" denilen, vücudun salgıladığı maddeler nedeniyle siroz hastalığı bulunduğu tespit edildi.

Doktorlar, hastalık nedeniyle karaciğer yetmezliği çeken Şahin'e yaşaması için karaciğer nakli olması gerektiğini bildirdi. Şahin'e yapılan testlerde vücudundaki bazı damarların tıkalı olduğu ve nakil için elverişli olmadığı belirlendi.

Yapılan ilaç tedavisinin ardından tıkalı damarları açılan Şahin, nakil için Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Bekleme Listesi'ne yazıldı. Nakil hazırlıkları için Manavgat'taki evini Akdeniz Üniversitesinin yakınına taşıyan Şahin, doktorlardan gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı.

- Eşine ciğerinden 780 gram verdi

Doktorların "Artık nakil olabilirsin" sözüyle yüzü gülen ev hanımı Şahin'e karaciğerini vermek için eşi Hasan Şahin hiç düşünmeden gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile eşinden alınan 780 gramlık karaciğer parçası, Sevim Şahin'e başarıyla nakledildi. Naklin ardından 1 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra organ nakli servisine alınan Şahin, siroz bulgularından kurtuldu.

"Organ nakli hayat kurtarıyor"

Naklin ardından kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Sevim Şahin, "Eşime çok teşekkür ediyorum. Ben ona kalbimi, o da bana kalbinin yanı sıra karaciğerinden bir parça verdi. O hastalanmış olsaydı ben de aynısını hiç düşünmeden yapardım. Organ nakli hayat kurtarıyor. Herkes bu konuda son derece duyarlı olmalı" dedi.

Hasan Şahin ise eşinin sağlığına kavuşmasına katkı yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Organ naklinin önemine dikkati çeken Şahin, herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.

Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Dinçkan da ameliyatın 7 saat sürdüğünü kaydetti. Ameliyattan çıktıktan sonra nakil yapılan Şahin'in siroz bulgularından hemen kurtulduğunu anlatan Dinçkan, çiftin birkaç gün sonra taburcu edilecek duruma geleceklerini bildirdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 'Ciğerinin Parçasına' Ciğerinden Parça Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement