Diş Hekimi Başkan’dan, Aile Hekimlerine Tam Destek - Son Dakika
Sağlık

Diş Hekimi Başkan’dan, Aile Hekimlerine Tam Destek

Diş Hekimi Başkan’dan, Aile Hekimlerine Tam Destek

Başkan Demir, " Sizin Derdiniz Bizim Derdimiz, Sizin İsteğiniz Doğrultusunda Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız."Dedi.

25.02.2011 15:49  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçedeki Aile Sağlığı Merkezleri'nde görev yapan Aile Hekimleri ile bir araya geldi. Toplantıda aile hekimlerine seslenen Başkan Demir, " Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizin isteğiniz doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazırız."dedi.

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen yemekli toplantıda aile hekimleriyle tanışma ve taleplerin dile getirilmesinin ardından kürsüye çıkan Fatih İlçe Sağlık Grup Başkanı İhsan Özdemir, 5 senedir görevde bulunduğu Fatih'te belediyenin sağlık sistemine yönelik katkılarına bizzat şahit olduğunu anlattı. Özdemir, " Aile hekimliği sistemine geçiş öncesinde belediye tarafından ilçe genelinde yapılan sağlık ocaklarının arttırılmasına yönelik çalışmalara ve her zaman bizim yanımızda yer alan, desteklerini esirgemeyen Fatih'in değerli belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ederim. Biz de bu desteklerin en iyi şekilde vatandaşa yansıtılması için özveri ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, klasik belediyecilik hizmetlerinin yanında, hassasiyetle eğildikleri öncelikleri arasında iki önemli konu bulunduğunu bunların da 'eğitim ve sağlık' olduğunu söyledi. Demir, 'Fatih'te sağlıklı ve eğitim düzeyi yüksek nesillerin yetişmesi için, okullarımıza ve sağlık yatırımlarına tam destek vererek yola çıktık." dedi. Öncelikle eğitim alanında yapıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Demir, Fatih'te akıllı tahta projesine 3 yıl önce başladıklarını ve bu proje ile çocukların dünyaya açılan penceresi olmasını istediklerini, ülkemizdeki varlıklı ailelerin çocuklarını mukayese unsuru kabul etmediklerini, hedeflerinin eğitimde global ölçekte fırsat eşitliği yakalamak olduğunu anlattı. Demir, bilgiye ulaşmada, laboratuar ortamlarında muhatabı olan gelişmiş ülkelerin çocukları ile mukayese ettiklerini belirterek, "Bu sebeple global ölçekte eğitimde fırsat eşitliği dedik. Bizim ilçedeki 940 sınıfa koyduğumuz akıllı tahtaları Sayın Başbakanımızın da teveccühü ile Fatih Projesi adı altında yaklaşık 580.000 sınıfa dönüştürüldü. Bugün Microsoft firması, "Akıllı Tahta Projesini" 120 ülkeye öneriyor. Bakın düşünün global ölçekte Fatih İlçesi küçücük bir yer, ama bu ilçeden çıkan bir proje global ölçekte örnek oluyor. Eğitime olan inanç ülke düzeyinden dünya ülkelerinin örnek projesine dönüşüyor." dedi. Başkan Demir, "Önce pilot uygulamasını yaptık, çocuklar çok mutlu oldular. 3 yılda tamamlanması planlanan proje taahhüt edilen tarihten 1,5 yıl önce sona erdirdik. Mesela düşünün hepiniz hekimsiniz, ben de diş hekimliği mezunuyum. Benim ve tabi ki sizin aranızda bulunan birçok arkadaşımızın zamanında Anatomi dersi bize çok zor gelen bir dersti, ancak ders kadar zor olan bir başka şey de Anatomi Atlası bulmaktı. Çünkü hem çok pahalıydı, hem de bulunmuyordu, yurt dışından geliyordu. Şimdi ilköğretim birinci sınıf öğrencisi bizim arayıp da bulamadıklarımızı anında sınıflarında Akıllı Tahtalarda görüyor, onları görsel olarak tanıma imkanına kavuşuyor." dedi. Başkan Demir, "Geleceğin çocuklarını yetiştirecek öğretmenlerimize de bu projede gösterdikleri gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Mustafa Demir, 2004 senesinde göreve geldiğinde Türkiye'nin en büyük 5 hastanesinin Fatih'te yer almasına rağmen, ilk adım sağlık hizmeti verebilecek iki adet sağlık ocağı bulunduğunu söyledi. Başkan Demir, geçen süre içerisinde daha önce belirledikleri hedef doğrultusunda sağlık ocağı sayısını 24'e yükselttiklerini ve böylece İstanbul'da 1 Kasım 2010 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayan Aile hekimliği sisteminin en hızlı hayata geçiren ilçenin Fatih olduğunu söyledi. Başkan Demir, "Bu çalışmalarımızla vatandaşlarımızın ilçe genelinde yürüme mesafesinde ilk adım sağlık hizmetine daha kolay, daha hızlı ulaşabilmesini hedefledik. Ufak tefek eksiklikler olmasına rağmen hedefimize ulaştığımıza inanıyorum. Her gün ilçenin çeşitli semtlerini geziyorum. Bu geziler sırasında fırsat buldukça Aile Sağlığı Merkezleri'ne de uğrayıp hastaları ve siz değerli hekimlerimizi ziyaret ediyorum. Sizlerin daha iyi bir hizmet verebilmeleri için elimizdeki imkanlar doğrultusunda taleplerinizi de yerine getirmeye çalışıyorum. Böyle bir toplantıya katılımınız ve bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum. Sizin derdiniz bizim derdimiz, sizin isteğiniz doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Toplantının sonunda Aile hekimleri tarafından kiralanan aile sağlık merkezleriyle ilgili gelen taleplere de değinen Başkanı Demir, en kısa sürede bir engelli rampasının belediye ekipleri tarafından yapılacağını, tıbbi atık toplanmasıyla ilgili de gerekli kolaylığın sağlanacağının bilgisini de verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Diş Hekimi Başkan’dan, Aile Hekimlerine Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement