Epilepsi Hastası Minin Berat İçin, Türkiye Genelinde Kampanya Başlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Epilepsi Hastası Minin Berat İçin, Türkiye Genelinde Kampanya Başlatıldı

03.11.2018 12:13

Epilepsi hastası minin Berat için, Türkiye genelinde kampanya başlatıldıDÜZCE - Akçakoca'da Epilepsi hastası olan minik Berat Ablay için Valilik izniyle tüm Türkiyede yardım kampanyası başlatıldı.

Epilepsi hastası minin Berat için, Türkiye genelinde kampanya başlatıldı

DÜZCE - Akçakoca'da Epilepsi hastası olan minik Berat Ablay için Valilik izniyle tüm Türkiyede yardım kampanyası başlatıldı.

Akçakoca'da TOKi konutlarında kapıcılık yapan Ayhan Ablay'ın minin oğlu Berat Ablay doğuştan epilepsi hastası oldu. Baba Albay 9 yıldır minik oğlu Berat için mücadelesini sürüdürüyor. 7 ay önce İhlas Haber Ajansı tarafından ulusal kanallarda haber olan minin Berat Albay, bazı yardım severlerin yardımlarıyla İzmirde bir hastanede tedavi edildi. Ancak ekonomik nedenlerden dolayı tedavisi yarıda kaldı. Tedavi sonrası hastalığı yüzde 40 oranında azalma görülmesinin ardından Akçakoca Osmaniye Mahallesi Muhtarı Sefer Tuzcuğlu ve TOKi Konut Başkanı Gkhan Kibar tarafından Valilik makamına yapılan müracaatlar sonrası Düzce Valiliği tarafından minik Berat'ın tedavisi için 6 ay süreyle tüm Türkiye'de yardım kampanyası başlatıldı.

Baba Ayhan Albay, 9 yıldır oğlumun sağlığıyla ilgili yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, "Valilik tarafından tüm Türkiye genelinde kampanya başlatıldı. Oğlumun tedavisi için 100-150 bin TL arasında maddi imkana sahip olmak gerekiyor. Tedavisi tam 4 yıl sürecek ve sonunda iyileşeceğini umuyorum. Tüm Türkiye ve bölgemizden yardım talep ediyoruz" dedi.

Akçakoca Osmaniye Mahallesi Muhtarı Sefer Tuzcuğolu, minik Berat'ın tedavisi için açılan kampanyaya tüm iş adamlarını davet ettiklerini belirterek, yardımseverlerin duyarlı olacağına inandıklarını söyledi.

TOKİ konut yönetim kurulu başkanı Gökhan Kibar ise, minik Berat'ın tedavisinde Valilik tarafından komisyon kurulduğunu ve tüm bölgemiz ve Türkiye'de Berat'ın tedavisi için açılan kampanyaya herkesin katkıda bulunmasını istediklerini belirtti.

Yardım kampanyasında Halk Bank: TR 98 0001 2009 3280 0001 0179 19 NOLU Hesap numarasına yardımlar bekleniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Epilepsi Hastası Minin Berat İçin, Türkiye Genelinde Kampanya Başlatıldı - Son Dakika


Advertisement