"Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamaları" Çalıştayı - Son Dakika
Sağlık

"Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamaları" Çalıştayı

"Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamaları" Çalıştayı

Uşak'ta "Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamalarını Geliştirme" çalıştayı düzenlendi Türkiye'de ilk kez Evde Sağlık Hizmeteri'yle ilgili yapılan çalıştayda alınacak kararlar, Sağlık Bakanlığı'na m...

03.12.2013 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez, "Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamalarını Geliştirme" amacıyla, sistemin daha iyi işlemesini sağlamak amacıyla çalıştay düzenlendi.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tüm Sağlık Mensupları Derneği'nce (TÜSAMED), Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle "Evde Sağlık Hizmetleri Geliştirilmesi" projesi kapmasında Uşak'ta bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, konuda uzman sağlık personeli katıldı.

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Doktor Alper Cem Ünal, Türkiye'de ilk kez evde sağlık hizmetleri ilgili bir çalıştay gerçekleştirildiğini, burada alınacak kararların Sağlık Bakanlığı'na mevzuat önerisi olarak gönderileceğini bildirdi.

Evde sağlık hizmetleri mevzuatlarının çok yeterli olmadığını, tam kavranamadığını kaydeden Ünal, "Evde sağlık hizmetlerinde sadece tıbbi yaklaşımdan ziyade, personelin gittiği evde sosyal bir sıkıntı varsa, ev soğuksa, yiyecek bir şeyleri yoksa bunları bize bildirmesi gerekiyor. Biz de bunları sıkıntının aşılması için valiliklere, kaymakamlıklara bildireceğiz" dedi.

TÜSAMED Başkanı Doktor Mehmet Çal da Uşak'ta 3 bin 700 kişiyi kapsayan bir anket çalışması yaptıklarını, katılımcıların yüzde 50'sinin evde sağlık hizmeti konusunda bilgisinin olmadıklarını tespit ettiklerini aktardı.

Evde sağlık hizmetlerinin daha geniş ve kapsamlı hale getirilebileneceğini anlatan Çal, şöyle devam etti:

"Evde Sağlık Hizmetleri ve Evde Bakım Uygulamaları'nı yazılım tabanlı kontrol edilebilmesi için program alındı. Aslında bu programı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kaymakamlıklara bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'yla kullanmayı planlıyoruz. Tabi ki, yasal süreci aştıktan sonra. Çünkü, kömür yardımına başvuran bir vatandaşın evde yatalak hastası olduğu zaman bunu Sağlık Bakanlığı'nın duyması, kömürle birlikte Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi'nin gitmesi o hasta için bir fırsat olacak. Çalıştayda bunları da konuşabiliriz."

Proğramın açılışına katılan Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçel de birer  konuşma yaparak, kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine dikkati çekti.

Açılış konuşmaların ardından çalıştay devam etti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 'Evde Sağlık Hizmeteri Uygulamaları' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement