Kadınlarda %75, erkekler de %30-35 oranında görülen kemik erimesi hastalığı git gide çoğalmaya başladı. Türkiye'de her 4 kadından 1'inde, erkeklerde ise 8 kişiden 1'inde kemik erimesi hastalığı görülüyor.
Çoğunlukla yaşlılık hastalığı olarak bilinen kemik erimesi hastalığının günümüzde yaş ortalaması hızla düşmeye başladı. Artık gençlerde de görülmeye başlayan kemik erimesi hastalığı yaş ortalaması, 30 ve 35 yaş aralığında görülüyor.
Yaş ortalamasının düşmesinin en büyük nedeni, hareketsiz yaşam!
Doç. Dr. Gökhan Çakmak'ın yaptığı açıklamalara göre, kemik erimesinin gençlerde görülmesinin en büyük nedeni hareketsiz yaşam ve fast food ağırlıklı beslenmeden kaynaklanıyor.
Kadınlarda riski daha fazla!
Tıp dilinde osteoporoz olarak bilinen kemik erimesi hastalığı, kadınlarda daha çok menopoz döneminden sonra ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediğinde ise vücutta kırıkların meydana gelmesine neden oluyor. Aynı zamanda kemik erimesinde kırık riskini arttıran faktörler ise şu şekilde;
Sigara
Alkol
Kortizon ilaçları
Diyabet ve romatizma gibi hastalıklar kemik erimesinde kırık riskini arttıran faktörler arasında yer alıyor.
Kemik erimesi hastaları nasıl beslenmeli?
Ortopedi ve travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Çakmak kemik erimesi hastalarının mutlaka spor yapmaları gerektiğini, kalsiyum açısından zengin olan, brokoli, havuç gibi besinlerin bolca tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Son Dakika › Sağlık › Kemik Erimesi Tehlikesine Dikkat! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?