Mü Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kapalı Ameliyatlar Artıyor - Son Dakika
Sağlık

Mü Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kapalı Ameliyatlar Artıyor

Mü Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde Kapalı Ameliyatlar Artıyor

MÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batırel: "Karın iç organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan laparoskopi, torakoskopi ve endoskopik yöntemlerle ameliyat olan hastalar, daha hızlı evlerine dönebiliyor ve klasik cerrahiye göre iyileşme süresi daha da kısalıyor"

05.09.2013 16:37

Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fevzi Batırel, "Karın iç organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan, laparoskopi, torakoskopi ve endoskopik yöntemlerle ameliyat olan hastalar, daha hızlı evlerine dönebiliyor ve klasik cerrahiye göre iyileşme süresi daha da kısalıyor" dedi.

Batırel, üniversitenin Haydarpaşa Kampüsü'nde MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çeşitli branşlardaki doktorları ile düzenlediği basın toplantısında, hastanede açık ameliyatların yerini kapalı ameliyatların aldığını söyledi.

Hasan Fevzi Batırel, getirdiği kolaylıklar nedeniyle, tıp dünyasında giderek daha çok tercih edilen kapalı ameliyatların, MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile MÜ Tıp Fakültesi'ne bağlı Academic Hospital'da her branşta başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kapalı ameliyatların geleceğin cerrahi yöntemi olduğunu anlatan Batırel, "Karın iç organlarının görüntülenmesi prensibine dayanan, laparoskopi, torakoskopi ve endoskopik yöntemlerle ameliyat olan hastalar, daha hızlı evlerine dönebiliyor ve klasik cerrahiye göre iyileşme süresi daha da kısalıyor" dedi.

Kapalı yöntemin en az açık yöntem kadar başarılı olduğunu bildiren Batırel, kapalı ameliyat yönteminin cerrahi sırasında olabilecek sorunları ve operasyon sonrası ağrıları azalttığını dile getirdi. Kapalı ameliyatların çok küçük kesilerle gerçekleştirildiğini, bunun da yara izini en aza indirdiğini ve bağışıklık sisteminin özellikle kanser vakalarında az zarar gördüğünü söyleyen Batırel, yöntemle ameliyata bağlı karın içi yapışıklıkların daha az olduğunu, enfeksiyon kapma riskinin azaldığını vurguladı.

Batırel, MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, beyinden ürolojiye, ortopediden kadın doğuma, genel cerrahiden kalp-damar cerrahisine kadar bütün branşlarda kapalı ameliyat yöntemlerinin uygulandığını, 2012 yılında göğüs cerrahisi dalında gerçekleştirilen 900 operasyondan 300'ünün kapalı yöntemlerle yapıldığını aktardı.

Prof. Dr. Batırel, şunları kaydetti:

"Yemek borusunun tüm hastalıklarını, kapalı ameliyatlarla, tedavi edebiliyoruz. Özellikle yemek borusu kanserinde, çok tecrübeliyiz. Hastanemizde ayrıca çoklu hastalık ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Aynı hastaya iki farklı kapalı operasyon, dünyada bile çok nadir bir durumken biz bunu başarıyla uyguluyoruz. Göğüs duvarına delik açılarak yapılan torakoskopi yöntemiyle, akciğer kanseri ve iki taraflı akciğer hastalıklarına müdahale ediyoruz. Göğüs cerrahisinde ayrıca, mide fıtığı, dev mide fıtığı ve kalp zarı hastalıklarında kapalı operasyon yapıyoruz."

Basın toplantısına katılan diğer doktorlar da kendi branşlarında yaptıkları kapalı ameliyatlar hakkında bilgi verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Mü Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kapalı Ameliyatlar Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement