Oğullarının Organlarının Nakledildiği Hastalarla Buluştular - Son Dakika
Sağlık

Oğullarının Organlarının Nakledildiği Hastalarla Buluştular

Oğullarının Organlarının Nakledildiği Hastalarla Buluştular

Antalya'da beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları bağışlanan 19 yaşındaki Cihan Bektaş'ın anne ve babası, oğullarının özlemini organların nakledildiği hastalarla giderdi.

10.05.2011 13:46

Antalya'da beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yakınları tarafından organları bağışlanan 19 yaşındaki Cihan Bektaş'ın anne ve babası, oğullarının özlemini organların nakledildiği hastalarla giderdi.

Ailesiyle yaşarken geçirdiği beyin kanaması sonucu götürüldüğü özel hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Cihan Bektaş'ın organlarının nakledildiği hastalar, Özel Medical Park Antalya Hastanesi'nde Cihan'ın anne ve babasıyla bir araya geldi. Cihan'ın karaciğerinin nakledildiği 48 yaşındaki Ahmet Bozduğan, böbreklerinin nakledildiği 45 yaşındaki Mehmet Kahraman ve 49 yaşındaki Orhan Aydilek ile pankreasının nakledildiği gazeteci İsmet Solak'ın kızı 31 yaşındaki Zeynep Öyküm Solak'ı ziyaret eden Songül ve Hasan Bektaş çifti, çocuklarının özlemini hastalarla giderdi.

'FELEĞE TESLİM EDEMEZDİM'

Özel Medical Park Antalya Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş'ın ameliyatta olması nedeniyle katılmadığı ziyarette hastalarla sohbet eden Bektaş çifti, hasta yakınlarıyla da sık sık görüşmek için sözleşti. Cihan'ın annesi Songül Bektaş, oğlunun organlarının ihtiyacı olanlara nakledilmesinden dolayı sevinçli ve gururlu olduğunu söyledi. Anne Bektaş, "Oğlumu kaybettim ama onlar yaşasınlar istiyorum. Onları görünce çok mutlu oldum" dedi. Herkese organ bağışında bulunma çağrısı yapan Songül Bektaş, "Ben bir anne olarak düşündüm, çocuğumu kaybediyorum dedim, diğerlerini kaybetmemek için kararımı verdim. Kime giderse gitsin kurtulsunlar dedim, onları feleğe teslim etmeyelim dedim" diye konuştu.

'CİHAN ONLARDA YAŞIYOR'

Baba Hasan Bektaş ise "Keşke Cihan'ı hiç toprağa gömmeseydim, her parçasını birinde görebilseydim. Toprakta değil de onu dünyada görmek isterdim, ama olmadı. Arkadaşlar benim için birer Cihan'dır. Benden yaşları büyük de olsa benim çocuklarımdır. Çünkü Cihan'ın organlarıyla yaşıyorlar" diye konuştu. Cihan'ın organlarını alan hastalardan hayat boyu kendilerini yalnız bırakmamasını isteyen baba Bektaş, "En zor ya da en mutlu anımda onları yanımda görmek isterim" dedi.

Songül ve Hasan Bektaş çifti, herkese organ bağışı yapma çağrısında da bulundu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Oğullarının Organlarının Nakledildiği Hastalarla Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement