Sağlık Skandalı'nda Vatandaşlar Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor - Son Dakika
Sağlık

Sağlık Skandalı'nda Vatandaşlar Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor

Sağlık Skandalı\'nda Vatandaşlar Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor

Katarakt Ameliyatı Olan ve 2'si Birer Gözünü Kaybeden ve 5'i de Birer Gözünü Kaybetme Riskiyle Karşılaşan 7 Hastanın Savcılığa Şikayetiyle Başlayan Soruşturma Sürüyor.

02.12.2010 20:11

Afyonkarahisar'da gezici araçla belde ve köylerde ücretsiz göz taraması yapan bir göz merkezinde katarakt ameliyatı olan ve 2'si birer gözünü kaybeden ve 5'i de birer gözünü kaybetme riskiyle karşılaşan 7 hastanın savcılığa şikayetiyle başlayan soruşturma sürüyor.

Emirhisar Köyü'nden 84 yaşındaki Osman Yıldırım, 65 yaşındaki Ahmet Ertürk, 67 yaşındaki İsmet Öztürk, 80 yaşındaki Mehmet Macit ile Hırka Köyü'nden 70 yaşındaki Lütfiye Akkuş ve 73 yaşındaki Salih Dalkılıç, bugün İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 doktor tarafından muayene edildi. Mağdurlardan 71 yaşındaki Kamil Öz ise Denizli'de olduğu için kontrolden geçirilemedi.

Bu sabah Afyonkarahisar'dan Sandıklı Devlet Hastanesi'ne gelen doktorlar Hasan Oğuzhan ve Sibel İnan, köylerinden getirilen hastaları tek tek muayene etti. Yatalak olmasından dolayı muayeneye getirilemeyen Mehmet Macit adlı hasta ise evinde kontrolden geçirildi. 7 hastadan Mehmet Macit ve Salih Dalkılınç'ın katarakt ameliyatı oldukları birer gözünün daha sonra başka hastanelerde ameliyatla alındığı belirtildi.

Konunun geniş çaplı araştırıldığını belirten İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, "Doktorlarımız şu anda mağdur hastaları tekrar muayene ediyor ve dinliyor. Doktorlarımızın hazırlayacağı rapor doğrultusunda gereğini yapacağız" diye konuştu.

7 KÖYLÜ AMELİYAT OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan özel göz merkezinin gezici ekibi, geçen 2 6 Ekim'de Sandıklı'ya bağlı Hırka ve Emirhisar köylerine giderek, halkı göz taramasından geçirmiş, katarak oldukları söylenen köylüler Osman Yıldırım, Ahmet Ertürk, İsmet Öztürk, Kamil Öz, Mehmet Macit, Lütfiye Akkuş ve Salih Dalkılıç, göz merkezinde ameliyat edilmişti. Aynı gün taburcu olan ve gözlerinde 'ağrı ve yanma' şikayeti olan köylülere enfeksiyon kaptıkları söylenmiş, köylüler, avukatları aracılığı ile Sandıklı Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak göz merkezi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sağlık Sağlık Skandalı'nda Vatandaşlar Gelişmeleri Yakından Takip Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement