Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, halk arasında "Gevşek Bebek Sendromu" olarak bilinen Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığında kullanmak üzere ABD'de geliştirilen ilacın, geri ödeme kapsamına alındığını, bu çerçevede 4 hastanın tedavilerine başladıklarını bildirdi.
Prof. Dr. Arslantaş, yazılı açıklamasında, SMA'nın ilaç tedavisi için Türkiye çapında belirlenen birkaç merkezden biri olan ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bilim Dalı'nda, Eskişehir ile birlikte Kütahya, Afyon, Bilecik illerinden hastaların tedavilerinin de yürütüleceğini belirtti.
Arslantaş, 5 Ekim itibarıyla ilk dört hastaya ilaç tedavisinin başarı ile uygulandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Spinal Muskuler Atrofi hastalığında kullanmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'nde geliştirilen ilaç, Eskişehir'de yaşayan SMA hasta yakınları tarafından kurulan SMA-DER adlı derneğin Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları görüşmeler sonucu geri ödeme kapsamına alınmıştır. Şu an dört hastanın tedavilerine başladık. Kısa süre içinde uygun olan diğer hastalara da ilaç uygulanmasını planlıyoruz."
Eskişehir'de mayıs ayında SMA hastası bir yaşındaki Çağan Demir bebeğin ailesi, basın yoluyla bebeklerinin ilacının temin edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenmiş, baba Mehmet Demir, "Sayın Cumhurbaşkanımız çocukların, engellilerin, yardıma muhtaç insanların yanında olan birisi. Destek bekliyoruz." demişti.
Son Dakika › Sağlık › Sma Hastası Çocukların Tedavisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?