Doktorlar "nöbet arası" vatandaşları bilinçlendirmek için kamera karşısına geçiyor - Son Dakika
Sağlık

Doktorlar "nöbet arası" vatandaşları bilinçlendirmek için kamera karşısına geçiyor

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesince hayata geçirilen Nöbet Arası Projesi kapsamında kamera karşısına geçen sağlık çalışanları, hastalıklara ilişkin akıllardaki soruları cevaplayarak vatandaşların yeni tip koronavirüs konusunda bilinçlenmesine katkı sağlıyorlar.

26.02.2021 11:07  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesince hayata geçirilen Nöbet Arası Projesi kapsamında kamera karşısına geçen sağlık çalışanları, hastalıklara ilişkin akıllardaki soruları cevaplayarak vatandaşların yeni tip koronavirüs konusunda bilinçlenmesine katkı sağlıyorlar.

Hastanede görevli Radyasyon Onkolojisi Birim Sorumlusu Uzman Dr. Yusuf Tolga Şanlı ve sağlık fizikçisi Cem Gökşen, Kovid-19 salgını nedeniyle hastanelere gelmekte güçlük yaşayan vatandaşların, tedavi süreçlerine ilişkin merak ettiği konulara yanıt verebilmek için fikir üretmeye başladı.

Şanlı ve Gökşen, hastanede görevli doktorları kamera karşısında konuk edecekleri bir program yapıp çekimleri bölümler halinde yayınlayacakları bir YouTube kanalı açma kararı aldı.

"Nöbet Arası" adını verdikleri projeyi oluşturup hastane yönetimine sunan Şanlı ve Gökşen, olumlu yanıt üzerine harekete geçti.

Ocak ayında hayata geçirilen program kapsamında sokak röportajları yapıp vatandaşlara mikrofon uzatmaya başlayan projenin yaratıcıları Şanlı ve Gökşen, hastalıklara ilişkin akıllardaki soruları öğrenip merak edilen tedavi süreçlerini not ediyor.

Konularla ilgili uzmanlara ulaşan ikili, kameralar karşısında konuk ettikleri doktorlara vatandaşların ilettiği soruları soruyor.

Kurgu ve montaj aşamaları tamamlanan bölümler, hastanenin resmi YouTube kanalında yayınlanıyor.

"Sağlıklı bilgi almaya çok ihtiyacımız var"

Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Arife Ünüvar, AA muhabirine, projenin hayata geçirildiği andan itibaren büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Kovid-19 sürecinde vatandaşların büyük oranda evlerinde izole olduğunu dile getiren Ünüvar, şöyle konuştu:

"Kovid-19 nedeniyle vatandaşlarımız hastanelerden uzak kalmaya çalıştı. Bu sürede çok fazla bilgi kirliliğine maruz kaldılar. YouTube kanalı üzerinden yayınladığımız programlarda, vatandaşlarımıza sağlık alanındaki birçok konuda bilgi veriyoruz. Programa konuk olan doktorlar, merak edilen, bilinmeyen, dikkat edilmesi gerekenler ve hastalıkların tedavi süreçleriyle ilgili hemen hemen her sorunun cevabını veriyor. Toplum olarak sağlıklı bilgi almaya çok ihtiyacımız var. Vatandaşlarımız ilgilendikleri konular hakkında aldıkları bilgiler karşısında mutlu oluyor."

Uzm. Dr. Yusuf Tolga Şanlı da Kovid-19 nedeniyle hastaneye gelmekte endişe yaşayan vatandaşlar için doğru ve güvenilir bilgileri "ekrana taşıdıklarını" kaydetti.

Projenin çıkış öyküsüne değinen Şanlı, "Kovid-19 sürecinde sosyal medya üzerinden hastalıklarla ilgili birçok yanlış bilgi paylaşılmaya başlamıştı. Bunun önüne geçip doğru bilgileri vermek için projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlardan bize gelen soruları değerlendirip konuyla ilgili branştaki doktor arkadaşlarımızı programa davet ediyoruz. Kameraların karşısına geçtiğimizde bize sorulan soruları cevaplamaya çalışıyoruz. Belirsizlik ve kaygıları önleyebilmek için doğru bilgiyi en anlaşılır şekilde anlatıyoruz." diye konuştu.

"Gelen tepkilerle iyi bir iş başardığımızı anlıyoruz"

Sağlık fizikçisi Cem Gökşen de programda anlatılacak konular için vatandaşlara hem mikrofon uzattıklarını hem de sosyal medya uygulamaları üzerinden gelen görüşleri değerlendirdiklerini anlattı.

Programda her 15 günde bir farklı konularda görüş verecek doktorları konuk ettiklerini ifade eden Gökşen, "Projenin temelinde toplum ve hastane arasında iletişim olduğu için geri dönüşlere çok önem veriyoruz. Sosyal medya ve çevremizden gelen tepkilerle iyi bir iş başardığımızı anlıyoruz. Bu da zorlu Kovid-19 sürecinde bizi oldukça mutlu ediyor. Her gelen yorum, beğeni ve izlenme sayısı enerjimizi arttırıyor. Kalıcı bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Doktorlar "nöbet arası" vatandaşları bilinçlendirmek için kamera karşısına geçiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Doktorlar 'nöbet arası' vatandaşları bilinçlendirmek için kamera karşısına geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

  • Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi
    11:11 Gaziantep'te 127 Bin 295 Adet Kaçak İlaç Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ikamette yaptıkları aramada 127 bin 295 adet kaçak ilaç buldu. Bir şüpheli tutuklandı.

  • Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor
    10:53 Prof. Dr. Tevfik Özlü: Japonya'da yayılan bakteriyel enfeksiyon salgını tehlike oluşturmuyor

    Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyarılarda bulundu. Özlü, bu hastalığın bir pandemi oluşturacak tehdit olmadığını, kolayca teşhis edilebildiğini ve bir haftalık tedaviyle iyileştirilebildiğini belirtti. Ayrıca, hastalığın kalıcı hasarlara neden olabileceğini ve tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi
    10:29 Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

    Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası, kan bağışı oranlarının azalmasına dikkat çekmek ve toplumu kan bağışına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Efeler Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri kampanyaya destek vererek kan bağışında bulundu. Kampanya, Kızılay ile ortak bir şekilde devam ediyor ve tüm vatandaşlar bağış yapmaya davet ediliyor. Müftü Yorulmaz, Kızılay ekibine, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor
    09:56 Aydın İl Sağlık Müdürü, Evde Sağlık Hizmetleri Hastalarını Ziyaret Ediyor

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından takip edilen hastalara ziyaretlerini sürdürüyor. Şenkul, Güzelhisar Mahallesi'nde ikamet eden aileleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ise memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

  • İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın
    09:54 İstanbul ve 5 ilde 4 gün sürecek olan 'toz taşınımı' uyarısı: Maske takın, mümkün oldukça dışarı çıkmayın

    İstanbul'da ve 5 ilde hava kirliliği alarmı verildi. Azotdioksit miktarının kritik seviyelere ulaştığı belirtilirken, 4 gün sürecek olan kirlilik sağlık açısından tehlikeli düzeye ulaşabileceği için maske takılması önerildi.

  • 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor
    09:14 112 Acil Çağrı Merkezi, Atatürk Anadolu Lisesi'nde eğitimlerine devam ediyor

    112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, acil durumlarda 112 eğitimlerine devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen son eğitimde öğrencilere acil durum kılavuzu da dağıtıldı. Eğitimlerde, hangi durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiği ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.


Advertisement