Son dakika sağlık: 56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu - Son Dakika
Sağlık

Son dakika sağlık: 56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu

Son dakika haberleri: 56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu İnşaatta çalıştığı esnada rahatsızlandı, gittiği hastanede "Kapalı Bypass" ameliyatı ile şifa buldu 56 Yaşındaki Ahmet Kılıç, inşaatta çalıştığı sırada aniden fenalaşınca Şehit Prof.Dr.

15.03.2022 10:30  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu

İnşaatta çalıştığı esnada rahatsızlandı, gittiği hastanede "Kapalı Bypass" ameliyatı ile şifa buldu

İSTANBUL - 56 Yaşındaki Ahmet Kılıç, inşaatta çalıştığı sırada aniden fenalaşınca Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Kılıç'a yapılan tetkikler sonucu bypass ameliyatı yapılmasına karar verildi. Cerrahi olarak zor bir işlem olduğundan dolayı devlet hastanelerinde çoğunlukla tercih edilmeyen, özel hastanelerde daha yaygın şekilde uygulanan 'kapalı bypass' ameliyatı ile Kılıç 2 günde sağlığına kavuştu.

Sancaktepe'de 56 Yaşındaki Ahmet Kılıç, çalıştığı inşaatta bir anda rahatsızlanınca oğlu tarafından Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Doktorlar tarafından Kılıç'a yapılan tetkikler sonucu cerrahi zorluğu olan ve devlet hastanelerinde nadir yapılan "Kapalı Bypass" ameliyatı yapılmasına karar verildi. Açık kalp cerrahisinde klasik yöntem kalp ameliyatının, göğüs ön duvarının kesilerek uygulanmasıyla ameliyattan sonra kemiğin kaynamasının uzun sürmesi ve bu sürede kemiğin sabit tutulması, hastalarının normal yaşantılarına dönmeleri en az 2 ay alırken "Kapalı Bypass" ameliyatında ise hastanın vücudunun hiçbir bölgesindeki kas ve kemikler kesilmediği için iyileşme süreci hem kısa sürüyor hem de konforlu geçiyor. Bu yüzden Kılıç, kapalı bypass ameliyatını kabul ederek kendini Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyeleri; Doç. Dr. Yücel Özen ve Doç. Dr. Murat Uğur'a bıraktı. Meme altı bölgesinden yapılan başarılı Kapalı Bypass operasyonuyla Ahmet Kılıç, 2 günde sağlığına kavuşarak 1 hafta içinde taburcu oldu.

"Ameliyat yaptığımız hastamız 2. gün gayet rahat bir şekilde yürümeye başladı"

Konu hakkında konuşan Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yücel Özen, "Normalde açık kalp ameliyatları bilindiği üzere göğüs kemiği açılarak yapılıyor. Artık son yıllarda hem hastaların isteği, hem bizim tercihimiz, kapalı ameliyatlar. Kapalı ameliyatların tabii bir avantajı da şu göğüs kemiği açılmadığı için hastalar daha erken ayağa kalkabiliyor. ve ameliyat sonrası dönemde yan yatması daha rahat oluyor. Çünkü açık kalp ameliyatında bu kemik kesildiği için hastalar 1 ay boyunca sırt üstü yatmak zorunda kalıyor. Bu nedenle çok sıkıntı yaşıyorlar. Özellikle sırt üstü yatmaya alışık olmayan hastalarda problem yaşıyoruz. Bu meme altında yapılan ameliyatlarda hasta daha çabuk mobilize olabiliyor ve sağa sola daha rahat dönebiliyor. Bu hastamıza da bu ameliyatı gerçekleştirdik. Bunun tekrarlarını da yapacağız. Bu kapalı ameliyatları yapan birkaç merkez var ama genelde devlet hastanelerinde çok yapılmayan ameliyatlar bunlar. Çünkü cerrah için zor ameliyatlar, o yüzden çoğu doktor arkadaş bu ameliyatlardan çekiniyor. Biz burada yapmaya başladık ve bunun devamını da getireceğiz. Bu ameliyat yaptığımız hasta da 2. gün gayet rahat bir şekilde yürümeye başladı." dedi.

"Yaptığımız ameliyatlardan sonra hasta istediği şekilde yatabiliyor ve uyku kalitesi bozulmuyor"

Ahmet Kılıç'ın ameliyatına giren Doç. Dr. Murat Uğur, "Klasik Bypass ameliyatlarında hastanın iman tahtası kemiğini keserek ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Artık son yıllarda hastanın meme altından veya meme üstünden yapılan ameliyatlarla Baypas ameliyatı veya açık kalp ameliyatları gerçekleştirilebiliyor. Bunun avantajı şu, klasik ameliyatlarda hastanın kemiği oynamasın deyip 1 ay boyunca sırt üstü yatmasını istiyoruz. Yatarken sağa sola dönmesini istemiyoruz. Kolunu çok yukarı kaldırması istemiyoruz Ama bu meme altından veya meme üstünden yaptığımız ameliyatlardan sonra hasta istediği şekilde yatabiliyor ve uyku kalitesi bozulmuyor. ve günlük daha kolay dönebiliyor." ifadelerini kullandı.

"Şimdi hiç ağrım yok, kendim kalkıyorum, geziyorum"

Hasta Ahmet Kılıç ise " İnşaatta çalışıyordum. Öğle yemeğinde 1 kaşık yemek alınca midem bulandı. Arkadaşıma "Midem bulanıyor" dedim. Sonra işi bıraktım eve geldim. Oğlum beni hastaneye getirdi. İyi ki bu hastaneye getirmiş. Şimdi hiç ağrım yok. Kendim kalkıyorum, geziyorum, yemeğimi yiyorum. Doktorlarıma teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. " diye konuştu.

Son dakika sağlık: 56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Son dakika sağlık: 56 yaşındaki adama başarılı kapalı bypass operasyonu: 2 günde sağlığına kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor
    12:09 KSBÜ Toksikoloji Laboratuvarı, Suça Karışmış Kişilerin Kullandığı Maddeleri Tespit Ediyor

    Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde kurulan toksikoloji laboratuvarı, suça karışmış kişilerin ya da uyuşturucu etkisindeki sürücülerin kullandığı yasaklı maddelerin niteliği ve miktarını tespit ederek emniyet ve adalet birimlerine destek oluyor. Laboratuvarda yapılan analizler sonucunda suça karışmış kişilerle ilgili tespitler raporlanarak, talepte bulunan savcılık ya da emniyet birimlerine gönderiliyor. Ayrıca, uyuşturucu etkisinde araç kullanan sürücülerin tespit edilmesi durumunda ehliyetlerine el konuluyor ve para cezası uygulanıyor.

  • Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak
    11:45 Muğla'da sağlık personeli hastaları oy kullanma merkezlerine taşıyacak

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde hastanede yatan ve evde sağlık hizmeti alan yatağa bağımlı seçmenlerin oy kullanma sürecini kolaylaştırmak için 227 sağlık personeli, 74 araç ve 235 sağlık personeli görevlendirdi. Hastalar, ambulanslar ve hasta nakil araçlarıyla oy verecekleri merkezlere transfer edilecek ve oy kullanma sürecinde sağlık personeli refakat edecek.

  • Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    11:44 Saç Tedavileri ve Saç Ekimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Saç Tedavileri, Saç Ekimi ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Mehmet Faruk Yavuz, saç dökülme nedenini bulmadan yapılan tedavilerin etkisiz olduğunu belirtti. Kişiye özel tedavi yöntemleri uyguladıklarını söyleyen Dr. Yavuz, hastaların donör alanına göre seans sayılarının değiştiğini ifade etti.

  • Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı
    11:26 Burun estetiği ameliyatı sonrası burunda düşme olur mu? KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek anlattı

    KBB Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Şimşek, ameliyattan sonra burun düşmesi konusunda bilgi verdi. Şimşek, burun düşmesi olayının toplumda farklı algılandığını ve hekimler arasında ciddi bir durum olduğunu belirtti.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi
    11:13 LÖSEV, Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar için iftar programı düzenledi

    Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Eskişehir'de kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri için iftar programı düzenledi. Programda gölge oyunları, Türk Sanat Müziği konseri ve çocuk oyunları yer aldı. LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı, vakfın 25 yıllık başarı öyküsüne vurgu yaparak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement