Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık - Son Dakika
Sağlık

Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, tedavi için gelen vatandaşları zor durumda bıraktı.

09.03.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde aile sağlığı merkezinden 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu 2 bilgisayarın çalınması, tedavi için gelen vatandaşları zor durumda bıraktı.

Dize Mahallesi'ndeki 3 No'lu Aile Sağlık Merkezinden bir hafta önce, 3 mahalle ile 12 köyde yaşayan yaklaşık 10 bin kişinin bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarın çalınması, hem sağlık personelini hem de hastaları mağdur etti.

Merkezde hastalar için yeniden kayıt bilgisi alınması, tedavi işlemlerinin uzamasına neden oluyor.

Aile hekimi Sema Demircan, yaptığı açıklamada, çalınan bilgisayarlarla ilgili gelişmenin bulunmadığını, bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

"Yeni bilgisayarlar aldık. Yüklediğimiz programla sadece bebeklerin aşılarını görebiliyoruz" diyen Demircan, şöyle konuştu:

"Hastaların bilgilerine ulaşmak adına sıkıntı yaşıyoruz. Hastaların adres ve telefon numaraları yok. Hastalardan tekrar bu bilgileri alıyoruz. Önceden kullandığımız bebek, çocuk ve gebe kartlarımızla çalışıyoruz. Onlardan hastalara ulaşmaya çalışıyoruz. Bazen ulaşamıyoruz çünkü bize verilen numaralar kullanılmıyor. Bu sıkıntıları halen yaşıyoruz. Hastalarımız da mağdur oldu."

Sağlık merkezine tedavi için gelen Ali Baki de bilgisayarların çalınmasının, çok sayıda vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

Çalınan bilgisayarların getirilmesi çağrısında bulunan Baki, "İki gündür köyden gelip gidiyoruz, işlemlerimiz tamamlanamadı. Bizim gibi birçok hasta var. Bilgisayarlarda bize ait sağlık bilgileri var. İnşallah en yakın zamanda getirilir" dedi.

Öte yandan, Yüksekova'da 14 Aralık'ta da 1 No'lu Aile Sağlık Merkezinden çalınan, 20 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu üç bilgisayar, 3 gün sonra ilçe merkezindeki bir iş yerinin önüne bırakılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yüksekova'da Aile Sağlığı Merkezindeki Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement