Zayıflama İlaçlarına Dikkat! - Son Dakika
Sağlık

Zayıflama İlaçlarına Dikkat!

Zayıflama İlaçlarına Dikkat!

İlaç Kapsamında Olmayan Zayıflatıcı Ürünler Sağlık Açısından Kırmızı Alarm Veriyor!

04.08.2010 18:45  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı, bazı haberlerde geçen ve halk arasında "biber hapı" olarak bilinen ürünlerin zayıflama ilacı olmadığı bildirilerek, bu ürünlerin ilaç olarak ruhsatlandırılmadıkları ve doktorlara danışılmadan "kesinlikle" kullanılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan, bazı basın yayın organlarında yer alan "zayıflama hapları" ile ilgili haberler üzerine yapılan yazılı açıklamada, şu anda piyasada İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından 1 adet ruhsatlandırılmış zayıfla ilacının bulunduğu bildirildi. Daha önce izin verilmiş bazı zayıflama ilaçlarının ruhsatlarının "sibutramin" etken maddesi içerdikleri için askıya alındığı ifade edilen açıklamada, "Bu nedenle bu ilaçlar şu anda piyasada bulunmamaktadır" denildi. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Yapılan incelemelerde Tarım Bakanlığı'ndan ruhsatlı 9 adet üründe sibutramin etken maddesi bulunduğu tespit edilmiştir. Bunlardan 2 tanesi halk arasından biber hapı olarak bilinenlerdendir. Bu ürünlerin denetimi ve ruhsatlandırılmasını yapan Tarım Bakanlığımıza söz konusu hapların zararları hakkında gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Haberlerde geçen halk arasında "biber hapı" olarak bilinen ürünler ilaç değildir. İlaç olarak ruhsatlandırılmamıştır ve hekimlerimize danışılmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Vatandaşlarımızın bu gerçeğe dikkat etmeleri kendi sağlıkları açısından büyük önem arz etmektedir."(ANKA)

(HM/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Sağlık Zayıflama İlaçlarına Dikkat! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement