Çete Ayşe´nin Çekimleri Başladı - Son Dakika
Sinema

Çete Ayşe´nin Çekimleri Başladı

Çete Ayşe´nin Çekimleri Başladı

Milli Mücadele Tarihinin Aydınlı Kadın Kahramanı Çete Ayşe'nin Hayat Hikayesinin Anlatılacağı 'Çete Ayşe' Filminin Çekimlerine Başlandı.

13.11.2010 22:26

Milli Mücadele tarihinin Aydınlı kadın kahramanı Çete Ayşe'nin hayat hikayesinin anlatılacağı ''Çete Ayşe' filminin çekimlerine başlandı. Aydın'ın Dalama beldesinde başlayan çekimler 5 hafta sürecek. 120 dakikalık filmin Şubat ayında vizyona girmesi bekleniyor.

Filmin çekimlerine start verilmesi dolayısıyla Dalama'da belde halkının da katılımıyla bir kutlama programı düzenlendi. Kutlamaya yapımcı şirket sahibi Adem Koçyiğit, filmin başrol oyuncusu Banu Öztürk, yardımcı oyuncular Levent İnanır, Selahattin Taşdöğen, Yıldırım Beyazıt, Dalama Belediye Başkanı AK Parti'li Nihat Aktakka katıldı. Kutlamaya başrol oyuncusu Banu Öztürk'ün yöresel kıyafetle gelmesi büyük ilgi uyandırdı.

Filmin yapımcısı Adem Koçyiğit, yedi aylık ön çalışmanın ardından filmi çekmeye karar verdiklerini ifade etti. Koçyiğit, ''Yeni nesillere milli mücadeleyi anlatmak için önce bir kitap hazırlatmayı düşündük, ama daha sonra film çekmenin gençler üzerinde daha etkileyici olacağı kanaatine vardık. Aydın'ın 11 ilçesinde çekim yapacağız. Halkın ve yetkililerin verdiği desteklere minnettarız' dedi. Filmde ''Sancaktar Ali Efe' rolünü üstlenen Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır da, dönem filmlerinin gerçeğe uygun olması gerektiğini belirterek, ''Senaryo gelince heyecanlandım. Kendim de araştırdım bire bir gerçekle senaryo örtüşüyor. Tarihimizi anlatmak sinemacının görevi olduğu kadar aktörün de görevidir. Bu benim ikinci dönem filmim olacak. Bu elime gelen en zor senaryolardan biri' dedi. Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka da, Çete Ayşe gibi bir kadın kahramanın hikayesinin kendi beldelerinde çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerinin de ileriki günlerde Dalama'da bir Yörük Ali Efe müzesi açacakları müjdesini verdi.

Yapılan konuşmaların ardından film ekibi ve halk hep birlikte folklor gösterisi izledi. Kutlama, tüm ekibin hep birlikte dualar ederek, üzerinde Çete Ayşe yazan pastayı kesmesi ile son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Sinema Çete Ayşe´nin Çekimleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement