"Nuh: Büyük Tufan" Malezya'da Yasaklandı - Son Dakika
Sinema

"Nuh: Büyük Tufan" Malezya'da Yasaklandı

Russell Crowe'un başrolünde oynadığı, Türkiye'de bu hafta vizyona giren 'Nuh: Büyük Tufan' filmi, İslami gerekçelerle Malezya'da yasaklandı.

06.04.2014 08:47  Güncelleme: 09:08

Yeni Zelandalı aktör Russell Crowe'un başrolünde oynadığı, Nuh Tufanı'nı anlatan ve yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin yaptığı, Jennifer Connelly ve Emma Watson'nın rol aldığı ve Türkiye'de bu hafta vizyona giren 'Nuh: Büyük Tufan' filmi, İslami gerekçelerle Malezya'da da yasaklandı.

"PEYGAMBERİN YÜZÜ GÖSTERİLİYOR"

Malezya Film Sansür Kurulu Başkanı Abdül Halim Abdül Hamid, kararın iki hafta önce alındığını söyleyerek "Bir peygamberin yüzünün gösterilmesi İslam'da yasaktır. Eğer film Malezya'da gösterilseydi çok fazla tepkiye yol açabilirdi" dedi.

Film, daha önce Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri'nde de yasaklanmıştı. Mısır'daki El Ezher Üniversitesi de filmin yasaklanması yönünde fetva vermişti.

TÜRKİYE'DEN 'NUH TUFANI' ELEŞTİRİSİ

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, yaptığı açıklamada, filmde Hazreti Nuh'a iftiralar olduğunu ileri sürerek, filmde Nuh'un oğlunun babasını öldürmek için yaptığı planların iftira olduğunu, hiçbir dayanağının bulunmadığını ifade etti.

Nuh peygamberin filmde, "Allah'ın isteğiyle torununu öldürmeye karar verdiği, ancak daha sonra Allah'ın isteğine karşı gelerek öldürmekten vazgeçtiği" şeklinde bir bölüm yer aldığına değinen Bayındır, şunları söyledi:

"Allah Teala bize verdiği emirlerin aynısını Nuh Aleyhisselama da vermiştir. Bizim kitabımızda adam öldürmenin üç sebebi olabilir; biri kasten adam öldüren kişinin, mahkemenin kararından sonra ölenin yakınlarının da talebiyle öldürülmesi, ikincisi terör suçu işleyip öldürme olayına karışanların öldürülmesi üçüncüsü de savaş sırasında öldürmedir. Onun dışında kimse öldürülemez. Bu sebeple Nuh Aleyhisselama Allah'ın öyle bir emir vermesi mümkün olamayacağı gibi Nuh Aleyhisselam'ın Allah'ın emrine karşı gelmesi de mümkün olmaz. Yoksa Allah ona büyük bir ceza verirdi."

"HZ. NUH'UN EŞİYLE İLİŞKİLERİ DE UYGUNSUZ AKTARILIYOR"

Bayındır, Kur'an-ı Kerim'de tufanı anlatan ayetler olduğunu belirterek, tufan olayının filmde anlatıldığı gibi olmadığını savundu.

Filmde ayrıca Hazreti Nuh'un eşiyle ilişkisinin de uygunsuz şekilde aktarıldığına dikkati çekerek, "Sonuç olarak bu filmin gösterime girmesi doğru değildir. Çünkü Allah'ın büyük bir nebisine yapılan iftiralara bir Müslüman göz yumamaz" dedi.

"Nuh: Büyük Tufan" Malezya\'da Yasaklandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Sinema 'Nuh: Büyük Tufan' Malezya'da Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sert: adamlar filim yapmis .para kazanmak icin,, milletin eglenmesi icin,,gercekle alakasi olamaz . alt tarafi film,zaten bu var millete filme inanmak,, zaten bir filmi din adamlari elestiriyorsa isimiz vahim,, belgesel osa neyse ,,ogreti degil sadece eglenme amacli 1 0 Yanıtla

Advertisement