Turkish'i Dondurma Filmi - Son Dakika
Sinema

Turkish'i Dondurma Filmi

Turkish\'i Dondurma Filmi

Turkish'i Dondurma filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri. Turkish'i Dondurma filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

26.11.2018 08:54

Yaşamını Avustralya’da sürdüren iki Türk, geçimlerini el arabası ile dondurma satarak ve devecilik ile sağlamaktadır. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir ancak adadan ayrılmalarına izin verilmez. Bu sırada İngilizlerce Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya ve asker devşirmek için broşür dağıtılmaya başlanır. Bunu öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.

Yönetmen koltuğunda Ayla inin yönetmenliğini üstlenen Can Ulkay’ın oturduğu Turkish'i Dondurma’nın senaryosunu Gürkan Tanyaş kaleme alıyor. Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan in kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen: Can Ulkay

Senaryo: Gürkan Tanyas

Oyuncular: Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu, Will Thorp, James Farley, Alma Terzic, Carl Wharton, Marleen Mathews, Coraline Chapatte, Caner Kurtaran, Tristan Alexander

Filmin Türü: Tarih

Orijinal Adı: Turkish'i Dondurma

Yapımcı Firma: Dijital Sanatlar

Yapım Yılı: 2018

Yapım Ülkesi: Türkiye

Orijinal Dili: Türkçe

Vizyon Tarihi: 08.03.2019

Kaynak: InterSinema.com

Son Dakika Sinema Turkish'i Dondurma Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement