12. SportAccord Kongresi - - Son Dakika
Spor

12. SportAccord Kongresi -

12. SportAccord Kongresi -

Kosova Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani, "Bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz 6 yıldan beri uluslararası alanda tanınırlığımızı artırmak için mücadele ediyoruz" dedi.

08.04.2014 11:38

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Kosova Olimpiyat Komitesi Başkanı Besim Hasani, "Bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz 6 yıldan beri uluslararası alanda tanınırlığımızı artırmak için mücadele ediyoruz" dedi.

Hasani, Antalya'nın Belek beldesinde devam eden 12. SportAccord Kongresi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 20 yıldır uluslararası spor alanından izole yaşadıklarını belirterek, "6 yıl önce bağımsızlığımızı kazandık. Bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz 6 yıldan beri uluslararası alanda tanınırlığımızı artırmak için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Bağımsızlıklarını sadece politikada değil spor, sanat ve kültür alanlarında da kazandıklarını ve bu kongrenin, spor alanında zincirlerini kırmak için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Besimi, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bir parçası olmak istiyoruz. Geçen yıl ilk olarak boksta uluslararası federasyona girmeyi başardık ve Türkiye Boks Federasyonu, bunun gerçekleşmesinde bize çok büyük katkı verdi. Buradan emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu kongreye bizi çağıran ve burada kendimizi ifade etmemizde bize yardımcı olan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener'e çok büyük saygım ve sevgim var" ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'den daha çok destek isteyeceğiz"

Kosova'da birçok spor branşında faaliyet içinde olduklarını anlatan Besimi, TMOK ile işbirliği içinde Türkiye'den daha çok destek isteyeceklerini söyledi.

Geçmişte yaşanan savaşlar ve politik sorunlardan dolayı birkaç milyon Arnavut'un Türkiye'ye geldiğini ve Kosova'da da birçok Türk'ün yaşadığını dile getiren Besimi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uydu vasıtasıyla Türkiye'deki tüm kanalları takip ediyoruz. İki ülkenin ilişkileri üst düzeyde. Türkler ve biz 400-500 yıl birlikte yaşadık, tarihi, kültürel ortak dokulara sahibiz. Kardeş olan iki ülkenin kopması mümkün değil. Ben buradan Kosova halkı adına, Türkiye'ye bir kez daha teşekkür ediyorum ve kardeşçe ilişkilerimizin sürmesini diliyorum. Ayrıca Kosova'ya yatırım yapmaları için de Türk yatırımcılara sesleniyorum."

- "AA'yı Kosova'ya davet ediyorum"

Anadolu Ajansı'nın Boşnakça da dahil olmak üzere 7 dilde yayın yaptığını bildiğini ifade eden Besimi, "AA'yı Kosova'da temsilcilik açması için davet ediyorum. Bu bizim için büyük bir onur olur. Bu vesileyle AA'nın 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 12. SportAccord Kongresi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement