2 Deneyimli İsim Cnn Türk’te… - Son Dakika
Spor

2 Deneyimli İsim Cnn Türk’te…

2 Deneyimli İsim Cnn Türk’te…

Telegol, Futbolig Programlarının Yapımcılığı-Sunuculuğunu Gerçekleştiren Ertem Şener CNN TÜRK'te…

25.01.2011 23:37  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımlarının birçok galibiyetini dinlediğimiz Sabri Ugan ve

Şampiyonlar Ligi maçlarının anlatımı, sunumu, Telegol, Futbolig programlarının yapımcılığı-sunuculuğunu gerçekleştiren Ertem Şener CNN TÜRK'te…

CNN TÜRK'te spor haberleri artık daha güçlü… CNN TÜRK'te spor haberlerini Nebil Evren, Cem Yılmaz ve Barış Kuyucu'nun yanı sıra Ertem Şener'den de öğrenecek; Cumartesi günleri ekrana gelen Barış Kuyucu ve Uğur Meleke ile Sınırsız Futbol programına katılacak olan Sabri Ugan'ın renkli yorumlarını CNN TÜRK'te izleyeceksiniz.

SABRİ UGAN

24 Mayıs1963'te Adapazarı'nda doğdu. İlk orta ve Lise öğrenimini İskenderun Demir Çelik Lisesi'nde tamamladı.

1980 yılında zamanın adıyla Bolu Sevk ve İdarecilik Yüksek Okulu'nu kazandı. 1984 yılında değişen ismiyle Bolu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

1985 yılında Sakarya Gazetesi'nde mesleğe "Gazeteci- Muhabir" olarak başladı ve 1991 yılına kadar aynı gazetenin spor müdürlüğünü yaptı.

1992 – 1994 yıları arasında Adapazarı Belediye Radyosu ART'ye programcı-sunucu olarak görev yaptı ve Sevgi Devrialemi, Düş Tatili, Cadı Kazanı gibi programları hazırlayıp sundu. Spor haberleriyle birlikte Sakaryaspor'un maçlarını canlı olarak anlattı.

1994 Kasım ayında İstanbul Kanal 6'da editör olarak başladı, ardından spikerliğe geçiş yaptı.

1996 yılında aldığı teklifi değerlendirip STAR TV'ye transfer oldu.

Süper Lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımlarının birçok galibiyetini Sabri Ugan'dan dinledik.

Futbol dışında basketbol, voleybol, boks, kick box, tenis maçları anlattı.

Yerinden anlattığı ilk maç; 14-Mayıs-1997'de Hollanda'nın Rotterdam kentinde oynanan Avrupa Kupa Galipleri Kupası Finali, Barcelona- Paris Sn.Germain karşılaşmasıdır.

Şampiyonlar Ligi'nde; Bayern Münih - M. United (Nou Camp) , Porto - Monaco (Gelsenkirshen) , Milan - Liverpool (Atina) ve İnter - Bayern Münih (Bernabeu) olmak üzere 4 final anlattı.

"ARDA TURAN Aslan Yürekli Kaptan" adını taşıyan, yayımlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Sporu anlatmakla yetinmeyen Sabri Ugan aktif olarak futboldan voleybola, tramplen atlamadan kayağa kadar birçok sporu aktif olarak yapıyor.

Sabri Ugan; her şeyin ötesinde, 12 yaşındaki Doruk'un babasıdır.

ERTEM ŞENER

18 Temmuz 1975, Malatya doğumlu. 'İstanbul 50. Yıl İNSA Lisesi'ni bitirdikten sonra Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu.

1995 yılında bir radyoda çalıştı. Ardından Muğla'da bölgesel bir televizyonda ve sonrasında TGRT'de 1996'da profesyonelliğe adım attı. Burada İtalya Seri maçlarının anlatımını yaparken, spor bültenleri ve program sunuculuğu da yaptı. Çok kısa bir süre Kanal 6'da çalıştı. 1997 Ağustos'un da Star TV'ye transfer oldu. Star TV'de Şampiyonlar Ligi maçlarının anlatımı, sunumu, Telegol, Futbolig programlarının yapımcılığı-sunuculuğunu gerçekleştirdi. 2001'de İtalya'da Fatih Terim ve Türk futbolcularının takibi için bir süre Milano'da özel bir haber ajansı adına çalıştı. 2002'de Star TV'ye geri döndü.

Ertem, 'spor'un içinde ama gelecekten çok, geçmişe meraklı, önüne bakarak yaşamayı seven bir Tarihçi aynı zamanda.

Amatör yüzücü ve bisiklete binmeyi çok seviyor. Futbolu sahada oynamaktan çok sanal alemde oynamayı tercih ediyor.

Evli ve 2 erkek çocuğu babası.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor 2 Deneyimli İsim Cnn Türk’te… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement