29 Yıllık Hasret Kısa Sürdü - Son Dakika
Spor

29 Yıllık Hasret Kısa Sürdü

29 Yıllık Hasret Kısa Sürdü

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu'nun 29 yıllık hasreti kısa sürdü.

22.04.2013 14:32  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdmanyurdu'nun 29 yıllık hasreti kısa sürdü. 2010-2011 futbol sezonunda Süper Lig'e yükselen ve burada 2 yıl tutunabilen kırmızı-lacivertli takımda, lige erken veda etmenin üzüntüsü yaşanıyor.

2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayarak 29 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu'nun bu ligdeki serüveni 2 sezon sürdü. Kırmızı-lacivertliler, özellikle deplasmanda aldığı başarısız sonuçlarla ligin bitimine 4 hafta kala umutlarını kaybetti. Geçen yıl topladığı 27 puanla ligin ilk yarısında kendine 6. sırada yer bulan kırmızı-lacivertliler, sezonu 13. sırada tamamladı. 2012-2013 futbol sezonuna teknik direktör Nurullah Sağlam ile başlayan Mersin İdmanyurdu, sezon ortasında Giray Bulak'ı takımın başına getirdi, ardından da Hakan Kutlu ile yola devam etti. Ancak yapılan bu değişiklikler Mersin İdmanyurdu'nun Süper Lig'de tutunmasına yetmedi.

16 Ağustos 1925'te kurulan ve 1963-64 sezonunda şampiyon olarak 2. Lig'e çıkan Mersin İdmanyurdu, 2. Lig'deki üçüncü senesinde profesyonel bir kadro oluşturarak şampiyon oldu ve ilk defa 1966-67 sezonunda Lefter Küçükandonyadis öncülüğünde şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig olan Türkiye 1. Ligi'yle tanıştı. Kulüp, tarihinin ilk anlamlı kupası olan Başbakanlık Kupası'nı da aynı yıl amatör küme şampiyonu olan İzmir Denizgücü'nü 2-0 yenerek dönemin başbakanı Bülent Ecevit'ten aldı. Takım 1973-74 sezonunda 2. Lig'e düşerken 1975-76 sezonunda ise tekrar yükseldiği 1. Lig'de toplam 11 sezon boyunca mücadele etti. Mersin İdmanyurdu, 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maçta kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım oldu.

Kulübün tarihindeki en büyük başarılarından biri de Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil etmiş olması. Eleme maçında Spartak Varna takımına Mersin'de 0-0 ve deplasmanda 0-1'lik skorlarla elenen Mersin İdmanyurdu, o tarihten sonra düştüğü 2. Lig'den, 29 sene sonra 2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Ligi'ni şampiyon tamamlayarak Süper Lig'e çıktı. Kırmızı lacivertli takım, 2 sezonluk Süper Lig macerasından sonra bu sezonun 30. haftasında Kardemir Karabükspor'a 1-0 mağlup olarak PTT 1. Ligi'ne matematiksel olarak düştü.

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir alt lige düşmüş olmaktan dolayı üzüntülü olduklarını söyledi. Süper Lig'e çıkarken kalıcı olmayı amaçladıklarını dile getiren Kahramanlı, "Ancak çeşitli nedenlerden dolayı bunu yapamadık. Artık gelecek yılın planlamasını yapmaktan başka çaremiz yok. Takımı yeniden Süper Lige çıkarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Mersin İdmanyurdu, Süper Lig'e çok yakışan bir takımdı. Ama yaşadığımız şanssızlık ve hatalar nedeniyle tutunamadık. Nasıl ki, 2 yıl önce şampiyon olarak Süper Lige çıktıysak, yeniden başarabiliriz. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. El birliğiyle yeniden lige çıkabiliriz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 29 Yıllık Hasret Kısa Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement