4. İslam Dayanışma Oyunları: 2 Altın, 4 Gümüş - Son Dakika
Spor

4. İslam Dayanışma Oyunları: 2 Altın, 4 Gümüş

4. İslam Dayanışma Oyunları: 2 Altın, 4 Gümüş

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen 4. İslam Dayanışma Oyunları’nın 2. gününde karate müsabakaları gerçekleştirildi.

14.05.2017 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen 4. İslam Dayanışma Oyunları'nın 2. gününde karate müsabakaları gerçekleştirildi.

Erkekler ve Kadınlar Kata, kadınlarda Kumite -68, +68, erkelerde Kumite -84, +84 kilo karşılaşmaları yapıldı. Erkekler Kata finalinde Azerbaycanlı Roman Haydarov'la karşılaşan milli karateci Mehmet Yakan rakibe 3-2 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Dilara Bozan, Kadınlar Kata altın madalya için Mısırlı Aya İsmail ile karşılaştı. Bozan, Mısırlı rakibi karşısından 3-2 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.

Eda Eltemur (-68kg) final karşılamasında Azerbaycanlı rakibi İrina Zaretska'ya 3-0 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Alparslan Yamanoğlu, -84 kiloda Azerbaycanlı rakibi Ayhan Mamayev'e 1-0 yenildi ve gümüş madalya aldı.

Melten Hocaoğlu 68 kiloda Azerbaycanlı Feride Aliyeva'yı 6-2 yenerek altın madalya aldı.

Enes Erkan +84 kiloda İranlı Sajad Ganjzadeh'e 5-3 kaybetti ve gümüş madalya aldı.

İlk defa İslam oyunlarına katılan Meltem Hocaoğlu, "İlk defa İslam Oyunları'na katılıyorum ve altın madalyayla taçlandırmak beni mutlu etti. Geçen 2015'te geldiğim şampiyonada Bakü halkı gerçekten bana büyük destek oldu. Şimdi maalesef Azerbaycanlı kardeşimle birlikte çıkmak zorunda kaldım. Bu sefer kısmet benimmiş, ben kazandım. Çok mutluyum" dedi.

2020'de Olimpiyat'ı hedeflediğini vurgulayan Hocaoğlu, "İlk defa Olimpiyatlara gire şansı hak ettik. 2020'de Olimpiyat hedefliyorum. Ben ve bütün arkadaşlarımla birlikte burada 12 dalda 11 madalya alarak bunu gerçekleştireceğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Daha iyisini yapmak için devam edeceğiz" diye konuştu - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 4. İslam Dayanışma Oyunları: 2 Altın, 4 Gümüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement