45. Atatürk Kupası Yarışları! - Son Dakika
Spor

45. Atatürk Kupası Yarışları!

45. Atatürk Kupası Yarışları!

Binicilik Federasyonu Tarafından Düzenlenen 45. Atatürk Kupası Yarışları, 8 Ağustos Pazar Günü İstan

30.07.2010 16:11

Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 45. Atatürk Kupası yarışları, 8 Ağustos Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Atatürk Kupası yarışlarıyla birlikte aynı gün İsmet İnönü Kupası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası yarışları da düzenlenecek.

Yarışların tanıtımı amacıyla Maslak'taki İstanbul Atlı Spor Kulübü Binicilik Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey, asbaşkan Gürtay Kıpçak, TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer ile yarışların ana sponsoru Garanti Masters Özel Bankacılık Birim Müdürü Demet Apak Şermet katıldı.

Özgörkey, Atatürk Kupası yarışının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, 'Binicilik Federasyonunun programı içerisindeki en önemli kupalardan biri olan Atatürk Kupası'nı her sene elimizden geldiği kadar taçlandırarak yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Atamızın anısına yakışır bir kupa olması bizim için çok önemli. Her sene daha güzel yapmaya çalışıyoruz.

İki sene önce İsmet İnönü Kupası ve TSYD Kupası'nı da bu yarışa dahil ettik. Bu yarışmaların her geçen gün değerlenin yükselmesi, tanıtımının sağlanması ve daha fazla sponsorluk organizasyonlarının içine katılması bizim için çok önemli' diye konuştu.

Armağan Özgörkey, Binicilik Milli Takımı'nın ABD'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını da ifade ederek, 'Türk binicilik tarihinde ilk defa yakalanmış bir başarı. Ekim ayında yapılacak şampiyonaya milli takımımızın gidişini sağlayacağız. Bu şampiyona bizi olimpiyatlara kalifiye eden puanlama sistemi içerisindeki bir ayaktır.

Dolayısıyla çok önem verdiğimiz bir yarışma. Umuyorum ki başarılı bir şekilde oradan dönüldüğünde Türk binicilik tarihinde ilk defa olimpiyatlara bir yol açılmış olacak' değerlendirmesini yaptı.

Yıldız kategorisi dışındaki kategorilerdeki sporcuların katılacağı ve engel yüksekliği 145 santimetre olan Atatürk Kupası'na yaklaşık 30 binicinin katılacağı bildirildi. Özel talimat gereği bir sporcu yarışı 5 yıl içerisinde 3 kez kazandığı takdirde kupanın daimi sahibi oluyor.

Gençler kategorisinde yapılan ve engel yüksekliği 130 santimetre olan İsmet İnönü Kupası'nda da 35 civarında binicinin yarışacağı ifade edildi. Yıldızlar kategorisinde engel yüksekliği 120 santimetre olan TSYD Kupası'nda ise yaklaşık 45 binicinin mücadele edeceği belirtildi.

Bu iki yarışı da 3 yıl içerisinde 2 defa kazanan sporcular, kupanın daimi sahipleri oluyor.

Bu arada, izleyiciler için ücretsiz olacak yarışlarda toplam 32 bin lira para ödülünün dağıtılacağı bilgisi de verildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 45. Atatürk Kupası Yarışları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement