47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Tanju Gemici oldu - Son Dakika
Spor

47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Tanju Gemici oldu

47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri\'nde Başpehlivan Tanju Gemici oldu

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde düzenlenen 47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nde Tanju Gemici başpehlivanlık unvanını kazandı. Yapraklı Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona 450 güreşçi katıldı. Finalde Recep Kara'yı mağlup eden Gemici, başpehlivan oldu. Ali Rıza Kaya ve Serdar Yıldırım ise üçüncülüğü paylaştı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör, ata sporlarına destek verdiklerini ve organizasyonu gelecek kuşaklara aktarmaları gerektiğini belirtti. Türkiye Güreş Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan ise güreşin köklü geçmişine vurgu yaparak, kurallar ve statüler değişmeden özünü korumaları gerektiğini ifade etti.

02.07.2023 00:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde düzenlenen 47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Tanju Gemici kazandı.

Yapraklı Belediyesi tarafından Yapraklı Yaylası'nda gerçekleştirilen organizasyona 12'si başpehlivan olmak üzere 450 güreşçi katıldı.

Finalde Recep Kara'yı yaklaşık 15 dakika süren güreşin ardından mağlup eden Tanju Gemici, başpehlivan oldu.

Güreşlerde Ali Rıza Kaya ve Serdar Yıldırım ise üçüncülüğü paylaştı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, ata sporlarına sahip çıktıklarını için mutlu olduklarını dile getirerek, organizasyonu gelecek kuşaklara aktarmaları gerektiğini söyledi.

Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör de 47'ncisini düzenledikleri organizasyonu bundan sonra daha da geliştirip sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

Türkiye Güreş Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Ayhan da atalarının bin yıldır güreşi sürdürdüğünü vurgulayarak, kendilerinin de belli kurallar ve statülerini değiştirmeden özünü koruyarak bunu belirli yerde tutmaları gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 47. Geleneksel Yapraklı Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Tanju Gemici oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement