5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika
Spor

5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Koşuldu

5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Koşuldu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen ve 35 bin lira para ödüllü '5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' yağmur altında koşuldu.

08.01.2012 14:15

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında organize edilen ve 35 bin lira para ödüllü '5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu' yağmur altında koşuldu.

Atatürk Parkı'ndaki start noktasında saatler öncesinde bir araya gelen 650 atlet, ısınma hareketleriyle 21.1 kilometrelik zorlu parkura hazırlandı. Yağan yağmura aldırmayan sporcular, yarış öncesi Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun çaldığı müzikler eşliğinde dans etti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin startını Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Fazlı Bayram Hadi verdi.

21.1 kilometrelik yarışa başlayan atletlerin ardından yüzlerce vatandaş ise 4 kilometrelik halk koşunda mücadele etti.

Maratonun, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yarışma takvimine alınarak uluslararası statüye kavuştuğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "21 kilometre mesafeli yarı maratonun ardından 4 kilometrelik halk koşusu yapıldı. Atatürk Parkı önünden maratona başlayan sporcular yağmura aldırmadan Merkez Park'a kadar koştu. Uluslararası düzeydeki yarı maratonumuza değişik ülkelerden de yabancı sporcular katıldı" diye konuştu.

Adana Kurtuluş Yarı Maratonu'nun 2013 yılında da Dünya'nın sayılı yarı maratonu olmaya aday duruma geldiğini ifade eden Aldırmaz, "Maratonun düzenlenmesinde bize destek ve güç veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Çoş'a ve organizasyona katkı veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğümüze, Atletizm Federasyonumuza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fazlı Bayram Hadi ve ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Merkez Park'ta son bulan 21 kilometrelik yarı maratonda, erkekler kategorisinde 1: 07.45'lik derecesi ile Mert Girmanalegese birinci, 1: 08.04'lük derecesi ile Mooses Too ikinci, 1: 08.23'lük derecesi ile Illiya Blavinski üçüncü oldu. Bayanlar kategorisinde ise 1: 16.18'lik derecesi ile Bahar Doğan birinci, 1: 16.20'lik derecesi ile Ümmü Kiraz ikinci, 1: 19.20'lik derecesi ile Burcu Büyükbezgin üçüncülüğü elde etti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 5 Ocak Uluslararası Adana Kurtuluş Yarı Maratonu Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement