Bursa'da 9'uncu Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu - Son Dakika
Spor

Bursa'da 9'uncu Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu

Bursa\'da 9\'uncu Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu

Bursa'da, "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri"nin bu yıl 9'uncusu düzenlendi.

13.04.2014 13:40  Güncelleme: 09:55

Bursa'da, " Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" kapsamında bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Bursa Osmangazi Tarihi Kent Koşusu"nun, profesyonel sporcuların yer aldığı 15 bin metrelik yarışta birincilikleri erkeklerde Etiyopyalı atlet Wilson Ciprono, kadınlarda ise Kenya'dan Jepkoech Correti kazandı.

Osmangazi Belediyesince organize edilen ve Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapısı önünden başlayan koşunun profesyonel atletlere yönelik 15 bin metrelik bölümüne 27'si yabancı 970 sporcu, 4 bin metrelik halk koşusuna ise 2 bin 190 kişi katıldı.

Profesyonel atletlerin yer aldığı yarış, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşim İşcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahı izlenerek Fetih Kapısı'nda sona erdi.

Etiyopyalı Wilson Ciprono'nun 42 dakika 22 saniyeyle birinci olduğu koşuda ikinciliği 43 dakika 44 saniyeyle İtalya'dan Jamel Jhatbi, üçüncülüğü de yine Etiyopya'dan Feten Alemu Vegesa, 44 dakika 44 saniyeyle elde etti. Türk atletlerden Bekir Karayel ise 45 dakikalık derecesiyle 4'üncü oldu.

Kadınlarda da birincilik ve üçüncülük kürsülerine, Kenyalı sporcular çıktı. Altın madalyayı 48 dakika 16 saniye ile Jepkoech Correti, bronz madalyayı 52 dakika 25 saniye ile Karungu Jedidah Wanjiru'nun kazandığı bu kategoride gümüş madalyayı, bitiş noktasına 49 dakika 46 saniyede ulaşan Türk sporcu Ümmü Kiraz aldı.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar tarafından takdim edildi. Kupa ve madalyaların yanı sıra erkekler ve kadınlarda birincilere 2 bin 500'er, ikincilere bin 500'er, üçüncülere biner dolar para ödülü verildi.

Halk koşusu

Belediye Başkanı Dündar'ın da katıldığı halk koşusu da Saltanat Kapı önünden başlayıp Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahı takip edilerek Pınarbaşı'nda tamamlandı.

Güneşli bir havada gerçekleşen organizasyonda pek çok çiftin, çocuklarıyla yer aldığı görüldü.

Halk koşusuna iştirak eden herkese birer madalya dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bursa'da 9'uncu Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement