Abdullah Avcı: "Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli" - Son Dakika
Spor

Abdullah Avcı: "Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli"

Abdullah Avcı: "Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, deplasmanda aldıkları Altay galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli" dedi.

21.12.2021 23:13  Güncelleme: 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, deplasmanda aldıkları Altay galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli" dedi. Puan farkına pek bakmadığını söyleyen Avcı, Başakşehir maçında 3 puan almanın hesabını yaptığını söyledi. Avcı, maçta sakatlanarak oyunu terk eden Edgar Ie'nin durumunun MR sonrası netleşeceğini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Altay'ı 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

"Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli"

Abdullah Avcı, "Altay, sıralamadaki yerini yansıtmaya bir takım. Baskıyı seyirci desteğiyle iyi yapacaklarını biliyorduk. Biz oyun organizasyonuna iyi bir şekilde başladık. Sabırlı oynamak ve baskıyı kırmak için son ana kadar beklemek, az temaslı oynamak önemliydi. Merkezde baskı yedik, topu kaybettik ve biz sonuçlandırırken golü yedik. Devre arasından iki değişiklik yaptık ve erken golü bulduk. Oyunda dalgalanmalar oldu, Uğurcan'ın kurtardığı pozisyonlar vardı, bizim de girdiklerimiz vardı. Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli. Bugün 18. hafta ve geldiğimiz nokta son derece önemli. Bir 3 puan daha alarak haftayı geride bıraktık. Önümüzdeki hafta, senenin son maçını ligin en kaliteli takımlarından birin karşı oynayacağız. Yine oyun organizasyonlarına çalışacağız. Her zaman ifade ettiğim gibi 'Bu ligde iyi ki Trabzonspor var' dedirttirdiğimiz için bu beni mutlu ediyor. Cumartesi günü oynayacağımız maça taraftarımızı çağırıyorum, savunmayı da hücumu da onlarla beraber oynayacağız. Onlar bizim yanımızda oldukları sürece bir çok önemli işler yapıyoruz. Güzel bir gün bizim adımıza. Kazandık ve mutluyuz. Yarından itibaren hafta sonuna hazırlanmaya başlayacağız" dedi.

Edgar'ın durumu MR sonrası netleşecek

Bir basın mensubunun Edgar Ie'nin yaşadığı sakatlığı sorması üzerine Abdullah Avcı, şu şekilde yanıt verdi:

"Edgar'ın dizinde bir esneme var, 1-2 gün içinde durumu netleşir. Dışarıya çıkınca daha iyi hissetmiş ama MR sonrasında durumu belli olacak. Transferle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 1 oyuncu aldık, 2 oyuncu üzerinde de çalışmalarımız var. Takıma kalite katacak ve rekabet ortamına katkı sağlayacak 1-2 oyuncu daha katarsak bu bizi mutlu edecek."

Avcı'dan puan farkı açıklaması

Avcı, puan farkı sorusunun sorulmasın üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Kaç puan fark var diye bakmıyorum. İkinci veya üçüncü kimmiş diye maç bittikten sonra öğrenebiliyorum. Trabzon'a döneceğiz, öğleden sonra antrenman var, Başakşehir maçına detaylı bir şekilde hazırlanacağım. Oradan da 3 puan almanın hesabını yapıyorum. Puan farkı açılıyor, herkes kendine bir şey bakacak. Benim amacım maç maç kazanmak. Farkın açılmasını medya ve futbolseverler yorumlasa daha doğru olur."

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nun yeni halini çok beğendiğini ifade eden Abdullah Avcı, "Alsancak stadı futbolculuğumda çok gelip oynadığım bir stadyumdu. Bugün itibariyle hem Mustafa Denizli hocanın adının verilmesi hem de kendisinin sahada olması çok güzel. Çok güzel bir stadyum olmuş, Altay takımına başarılar diliyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Abdullah Avcı: 'Hedefe giderken deplasmanda geriye dönüşle maç kazanmak son derece önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi
    12:24 Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi

    Türk karatesinin efsane ismi Turgay Yeşilyurt, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Karate Okulu ve Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü karate takımlarına özel bir 'Kata' semineri verdi. Seminerde Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Erkan Taşbaşı ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Murat Kıroğlu da yer aldı.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor
    12:14 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında oynayacağı MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarına antrenmanla devam etti. Antrenmanda Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un tedavisi sürerken, Onur Bulut, Arthur Masuaku, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl bireysel olarak çalıştı. Ante Rebic ve Omar Colley ise antrenmana katılmadı.

  • Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor
    12:13 Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla 9 farklı branşta düzenlenen kurslardan 2 binden fazla katılımcı yararlanıyor. Sporla iç içe, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 'Karşıyaka'mızın spor kenti kimliğini yeni nesillerimizle birlikte güçlendireceğiz' dedi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş
    12:02 Elazığ'da Bayram Süresince Yaralamalı Kaza Sayısında Yüzde 41 Düşüş

    Elazığ'da Ramazan Bayramı süresince polis ekipleri tarafından 16 bin 854 araç denetlenirken, alınan tedbirler çerçevesinde yaralamalı kaza sayısında yüzde 41'lik bir düşüş yaşandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili boyunca trafiğin ve sürücülerin güvenliği için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Denetim sayılarında yüzde 100 artış sağlanarak 16 bin 854 aracın denetlendiği belirtilirken, toplam 13 adet yaralamalı kaza meydana geldiği ve ölümlü kaza yaşanmadığı ifade edildi.


Advertisement