Adidas ve UEFA, İş Ortaklıklarını Uzattı - Son Dakika
Spor

Adidas ve UEFA, İş Ortaklıklarını Uzattı

Adidas ve UEFA, İş Ortaklıklarını Uzattı

adidas, 1970'ten bu yana işbirliği içinde olduğu UEFA ile ortaklıklarının kapsamını genişleterek, süresini uzattı.

02.01.2012 15:55

Futbol endüstrisinde dünyanın lider markası olan adidas, 1970'ten bu yana uzun soluklu bir işbirliği içinde olduğu UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği) ile ortaklıklarının kapsamını genişleterek, süresini uzattı. Anlaşma gereği, adidas, UEFA futbol müsabakalarının tüm resmi maç toplarını 2018 yılına kadar tedarik etmenin yanı sıra, özel ürün serileri, aksesuarlar ve etkinliklerle organizasyonu ve futbolu desteklemeye devam edecek.

1970 yılından bugüne tüm önemli UEFA ve FIFA turnuvalarının resmi sponsoru ve maç topu tedarikçisi olan ve geçtiğimiz günlerde Euro 2012 Resmi Maç Topu Tango 12'yi futbol sahasına çıkaran adidas ve UEFA, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupa ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi için yaptıkları ortaklık anlaşmasını uzattıklarını duyurdu. UEFA ile olan ortaklığını 2018 yılına kadar uzatan adidas, bu ortaklık ile dünyanın lider futbol markası konumunu daha da güçlendiriyor.

adidas, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin resmi tedarikçisi olarak, her iki lig için de özel maç topları üretmeye devam edecek. adidas, yapılan yeni anlaşma ile ayrıca, özel UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi markalı spor giysileri tasarlama, üretme ve pazarlama hakkına münhasıran sahip olacak ve gönüllüleri her iki ligin finali için giydirmenin yanı sıra, UEFA Genç Şampiyonlar altyapı etkinliğini de desteklemeye devam edecek.

adidas Group CEO'su Herbert Hainer, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi gibi Avrupa'nın en büyük kulüp ligleri ile birleşmenin, markayı ve markanın küresel futbol piyasasındaki liderliğini güçlendireceğini belirtti.

UEFA Organizasyonlar CEO'su David Taylor ise, Avrupa kulüp futbolu karşılaşmaları için adidas'ın UEFA ile anlaşmasını yenileme ve genişletmeye karar vermesinden çok memnun olduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Anlaşma süresinin uzatılması, iş ilişkimizin gücünü kanıtlıyor ve adidas'ın Avrupa kulüp futbolunun tam kalbinde kalmasını sağlıyor. Devam eden işbirliğimiz, Avrupa futbolunun en iyilerinin dünya genelindeki hedef kitleye tanıtılması için yeni fırsatlar ortaya koyacak."

Futbol tutkusu ve heyecanı yeni bir boyuta taşınıyor

adidas ve UEFA, yeni ortaklık anlaşmaları kapsamında futbol konusundaki ortak geçmiş ve tutkularını daha da geliştirmeyi hedefliyor. Anlaşmaya göre, adidas, dünya genelinde UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi logolarını taşıyan yüksek performanslı ürün serileri sunmaya devam edecek. adidas'a ait tüm perakende mağazalarda turnuvanın logosunu taşıyan ürünlerin sunulduğu özel UEFA Şampiyonlar Ligi satış noktaları oluşturulacak. UEFA Şampiyonlar Ligi maçları, UEFA'nın artık klasikleşen yıldızlı dizaynına sahip özel tasarım toplarla oynanacak. adidas, her finale özel UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi forma ve aksesuar serileri sunacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nden ilham alan ürünler ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi altyapı programları da oluşturulacak. adidas aynı zamanda UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve UEFA Futsal Kupası Finalleri için de resmi maç topu üretecek ve tedarik edecek.

adidas, 1970 yılından beri resmi maç topları üretiyor

adidas'ın futbol alanında eşsiz bir üretim deneyimi ve uzun yıllara dayanan birikimi bulunuyor. 1963 yılından beri futbol ürünleri üreten adidas, her zaman en ileri teknolojiyi kullanarak bu alanda dünyanın önde gelen üreticisi olmayı başarıyor. 1970 yılından bu yana büyük UEFA ve FIFA turnuvalarının tamamına resmi maç topları tedarik eden adidas, 2006 yılından bu yana da UEFA Şampiyonlar Ligi'nin tüm müsabakalarının resmi maç topu tedarikçisi oldu. adidas'ın "Finale" topu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2000/2001 sezonundan beri kullanılıyor. adidas aynı zamanda, 2009/2010 sezonundan bu yana UEFA Avrupa Ligi'nin resmi maç toplarını üretiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Adidas ve UEFA, İş Ortaklıklarını Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement