Adım Adım Dünyanın Zirvesine - Son Dakika
Spor

Adım Adım Dünyanın Zirvesine

Adım Adım Dünyanın Zirvesine

İki Dünya Şampiyonluğu bulunan Türk kickboksçu Erkan Varol, rakip tanımıyor.

15.06.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki Dünya Şampiyonluğu bulunan Türk kickboksçu Erkan Varol, rakip tanımıyor. Dünya devleri arasında yer alan, K-1 ve Max gibi dünya çapında büyük organizasyonlarda eldiven giymiş olan İranlı Toofan Salafzoon, Kafkas Kartalı lakaplı Erkan Varol'a boyun eğdi.

Tokat'ta gerçekleştirilen galada karşı karşıya gelen iki dev sporcu kıran kırana mücadele verdi. Dövüş otoriteleri tarafından maç öncesi yapılan tahminlerde İranlı sporcunun mutlak galibiyetle ringden ineceği görüşü hakimdi. Ancak karşılaşmanın daha ikinci raundunda Kafkas Kartalı, otoriteleri yanıltarak rakibini yere indirdi. Yediği darbelerin ardından ayağa kalkamaz duruma gelen İranlı Toofan Salafzoon, başarılı sporcu Varol'a boyun eğerek nakavt oldu. Bu skor aynı zamanda dünyanın en iyisi olmak için yürüyen şampiyon eldiven Kafkas Kartalı'nın, yumruk seslerinin de daha güçlü duyulmasını sağladı.

DÜNYA ŞAMPİYONUNA KARŞI ÇIKACAK

Dövüş sporları yazarı Vedat Alyaz, Erkan Varol'un Türkiye'nin yetiştirdiği ender sporculardan birisi olduğunu belirterek, "Erkan, inanılmaz işler çıkarıyor. Dünya devlerini, kimsenin yenemeyeceği isimleri teker teker devirerek yoluna devam ediyor. 16 Ekim'de Azerbaycan'da düzenlenecek olan şampiyonada hayatının en büyük imtihanlarından birisine çıkacak. K1 şampiyonu Hollanda'lı Albert Kraus'a karşı yumruk sallayacak. Şayet bu karşılaşmayı da alırsa artık bir dünya starı olarak onu kimse durduramaz. Şu an için yine dünyanın en büyük organizasyonu olan Dubai'deki galada dövüşme hakkı kazandı ve teklifler geldi. Değerlendirmeler yapılıyor. Dubai'de dananın kuyruğu kopacak ve Türkiye bir dünya starı çıkardığı için büyük bir gurur duyacak. Bu anlamda Spor Bakanlığımız'dan da ilgi bekliyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Adım Adım Dünyanın Zirvesine - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement