AFYONKARAHİSAR - Dünya Motokros Şampiyonası'na doğru - Son Dakika
Spor

AFYONKARAHİSAR - Dünya Motokros Şampiyonası'na doğru

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek iki ayağında 150'ye yakın sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

31.08.2021 16:09  Güncelleme: 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Dünya Motokros Şampiyonası'nın (MXGP) Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek iki ayağında 150'ye yakın sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Akülke, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi'nde bulunan Motokros Yarış Pisti'ndeki çalışmaları inceledi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akülke, "Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde yapılacak Dünya Motokros Şampiyonası'nın 2 ayağı için çalışmalar tamamlandı." dedi.

Organizasyon için yurt dışından girişlerin başladığını aktaran Akülke, şunları kaydetti:

"Dünya Motokros Şampiyonası'nda 9. yarış MXGP of Turkey 4-5 Eylül'de, 10. yarış MXGP of Afyon 7-8 Eylül'de Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek. Türkiye MotoFest'in kapıları, yarın saat 13.00 itibarıyla saat 24.00'e kadar açılacak. 40'a yakın spor etkinliği, sportif faaliyetler, akşam festival konserleri, inanılmaz günler bizi bekliyor. Dünden itibaren yurt dışından takımların lojistik tırları gelmeye başladı. Toplamda 26 tırımız, bugün kapıyı geçerek Afyonkarahisar'da oldu. Festival alanında firmalar, kurumsal firmalar, etkinlik firmaları, yoğun bir şekilde çalışmalarına devam edecek. Yarından itibaren Avrupa'nın en büyük spor ve festival organizasyonu Afyonkarahisar ve Türkiye'de."

"100 bin hedefi geçildi"

Belirlenen 100 bin seyirci hedefinin gelen rakamlara bakıldığında geçildiğini dile getiren Akülke, şöyle konuştu:

"Sekiz gün boyunca 100 bin sınırını aşacağız. Artık belki hedef 130 bin, 140 bin, 150 binlerde. İnşallah en iyisini gerçekleştireceğiz. Bu sene bir ilki başardık, aslında geldiğimiz günden beri hedeflediğimiz nokta burasıydı. Toplamda 150 sporcu bekliyoruz. İki erkekler branşında MX1 ve MX2 Dünya Şampiyonalarımız olacak. Bunun yanı sıra Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda yine bir ilki yapacağız, 16 yaşında pırıl pırıl bir kızımız Dünya Motokros Şampiyonası'nda ilk defa Türkiye'yi ve Afyonkarahisar'ı temsil edecek. Bunun yanında da Avrupa Şampiyonası da bu kapsamda gerçekleştirilecek. Dolu dolu spor organizasyonları, festival organizasyonları, toplamda 15 sanatçının konseri, 50'ye yakın spor etkinliği sizleri bekliyor."

Akülke, ayrıca uluslararası standartlardaki VIP Karavan Kamp Alanı'nda 25 karavan alanının dolduğunu, ekstra 15 karavanlık bir yerin daha oluşturulduğunu ve oranın da dolacağını sözlerine ekledi.

AFYONKARAHİSAR - Dünya Motokros Şampiyonası\'na doğru
Kaynak: AA

Son Dakika Spor AFYONKARAHİSAR - Dünya Motokros Şampiyonası'na doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement