Bayern Münihli Alaba'nın Sözleşmesi 2018'e Uzatıldı - Son Dakika
Spor

Bayern Münihli Alaba'nın Sözleşmesi 2018'e Uzatıldı

Bayern Münihli Alaba\'nın Sözleşmesi 2018\'e Uzatıldı

Bayern Münihin Avusturyalı oyuncusu David Alaba'nın 2015 yılına kadar süren sözleşmesi kulübü tarafından 2018'e kadar uzatıldı.

02.12.2013 17:21  Güncelleme: 17:29

10 Şubat 2010 günü Bayern Münih'in Fürth ile oynadığı kupa maçında ilk kez Bayern Münih profesyonel takımı ile Allianz Arena'nın karşı çimlerine çıktığında David Alaba henüz 18 yaşında idi. Aradan geçen 3 yıl boyunca bir çok kupayı bu kısacık kariyerine sığdıran Avusturyalı oyuncunun 2015 yılına kadar süren sözleşmesi kulübü tarafından 2018'e kadar uzatıldı.

Sözleşmesi uzatıldığı için çok sevinçli olduğunu belirten genç oyuncu, son iki sezonda Avusturya'da yılın futbolcusu seçilirken kısa süre önce de yılın sporcusu ödülüne layık görüldü. Bayern Futbol Şirketi Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, oyuncuları için "sahada harika bir gelişim gösterdi, antrenör mutlu, bizler mutluyuz, David başarılarımızda önemli bir pay sahibi, o Avrupa'nın en iyi ve en başarılı sol kanat savunmacılarından biri" derken Sportif Direktör Matthias Sammer de "21 yaşında hala tam olmuş sayılmaz, onun devam etmek için bize verdiği işaret çok önemli" açıklamasında bulundu.

David Alaba, 2008 yılında Austria Wien'den Bayern Münih genç takımına transfer olmuş 1 yıl sonra Bayern'in 3. Lig takımında yer almaya başlamıştı. Kulübe geldiğinin 18'inci ayında ilk kez profesyonel takım formasını giyen başarılı savunmacı hemen ardından Şampiyonlar Ligi'nde de forma giyerek kulüp tarihinin hem kupada hem de Şampiyonlar Ligi'nde en genç forma giyen oyuncusu olmuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Bayern Münihli Alaba'nın Sözleşmesi 2018'e Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement