Alman Basını, Dünya Kupası Felaketi Sonrası Üzgün - Son Dakika
Spor

Alman Basını, Dünya Kupası Felaketi Sonrası Üzgün

Alman Basını, Dünya Kupası Felaketi Sonrası Üzgün

Alman basını, Dünya Kupasında grubunda son sırada yer alarak turnuvaya veda eden Alman Milli Takımıyla ilgili "Tarihi fiyasko" yorumunu yaptı.

28.06.2018 11:20  Güncelleme: 14:32

2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu üçüncü ve son maçında Almanya'nın Güney Kore'ye 2-0 yenilerek turnuvaya grup aşamasında veda etmesi Alman basınında geniş yer buldu.

Ülkedeki hemen hemen bütün gazeteler favorilerden biri olarak gösterilen son şampiyon Almanya'nın grup sonuncusu olarak elenmesini manşetlerine taşırken, yaşananlar için "tarihi fiyasko" yorumu yapıldı.

GRUBU SON SIRADA TAMAMLADILAR

"Kelimeler kifayetsiz" manşetini atan Bild gazetesi, dört sayfa ayırdığı haberinde Almanya'nın Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmesinin yanı sıra grubu da sonuncu sırada tamamladığı vurgulandı.

Frankfurter Rundschau gazetesi, "Acıklı başarısızlık" manşetini attığı haberinde, başarısızlığın ardından "tarihi fiyaskonun" sebeplerinin irdelenmeye başlandığını yazdı.

LÖW İSTİFA EDEBİLİR

"Bitti" başlığıyla haberini okurlarına duyuran Tagessspiegel, Almanya'nın Güney Kore'ye 2-0 mağlup olarak elendiğine dikkati çekti. Gazete, teknik direktör Joachim Löw'ün istifa konusunda kapıyı kapatmadığı, ilerleyen günlerde deneyimli teknik adamın geleceğinin belli olacağını kaydetti.

Die Welt gazetesi, "Dışarda" manşetini attığı haberde milli futbolcu Toni Kroos'un üzgün fotoğrafına yer verdi. Gazete, Toni Kroos'un İsveç maçında son dakika kahramanı olduğu, şimdi ise tüm takımla beraber "hurda" haline geldiği yorumunu yaptı.

Alman spikerin "Bu bir ağır çekim değil, gerçek yayın." ifadelerinin paylaşıldığı haberde, milli takımın teknik direktörü Löw'ün 12 yıldır işbaşında olduğu ve 2022 yılına kadar da sözleşmesinin devam ettiği hatırlatılarak, deneyimli teknik adamın görevinden ayrılıp ayrılmayacağının belirsizliğini koruduğu aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Alman Basını, Dünya Kupası Felaketi Sonrası Üzgün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • İzmirli:
    Bu Almanların elenmesine öyle bir sevindimki,Türkiye dünya şampiyonu olsa inanın bu kadar sevinemezdim diye düşünüyorum. 13 0 Yanıtla
  • gözlemci:
    türk fubolcularini az elestirmediler iyi oldu Allahin adaleti iste, muhakak bulur 10 1 Yanıtla
  • Metin vural :
    Rabbimin Adaleti ne büyük Mesutla Ilkayi o kadar eleştirdilerki Almanyada yaşayan bilir Tam iki hafta gazetelerde ilk saifedeydiler Ya Rabbi Biz Sana inandik Sana iman etik Ilk turda ve sonuncu oldular ömrüm uzadi Ve arkadaşlar Mesut icin kayip etmişler öyle tatmin ediyorlar kendilerini hain Almanlar 4 3 Yanıtla
  • abdülmetin kiremit:
    demek almanyayı türk futbolculartaşıyormuş türkler oynatılmayınca dibe çakıldılarher işte olduğu gibi demek ırkçılık böyle birşeytürkler çekilse almanya batacak bunu anlamak istemiyorlar 0 1 Yanıtla
  • Galatasaray :
    Almanya artık belini doğrultamaz favorim Ronaldo'lu Portekiz tabii bizimkileri unutmadım Q7 ve Pepeyi 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement