Alper Aslan: Eyyam Lobisi İş Başında - Son Dakika
Spor

Alper Aslan: Eyyam Lobisi İş Başında

Alper Aslan: Eyyam Lobisi İş Başında

Süper Lig'in kırılma maçlarından biri olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan yaratılan gündemi değerlendirdi.

19.02.2014 13:27

Süper Lig'in kırılma maçlarından biri olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Eurosport.com Türkiye İstihbarat Şefi Alper Aslan yaratılan gündemi değerlendirdi

Türkiye'nin en önemli gündemi artık dezenformasyonlar oldu. Özellikle sosyal meyada 'biriken' taraftarlar yönlendiricileri sayesinde ortaya attıkları saatli bombalarla kendilerine göre takımlarını savunuyorlar. Ancak Türk futboluna yönetenler kadar kitleleri yöneten taraftarların da zarar verdiğini söylemek mümkün. Daha önceleri tribün gruplarının çok büyük kuvvet olduğu ülkemizde başkanlar, hocalar hatta futbolcular bile taraftar lobisiyle yerlerinde oluyordu.

Bu dönem kısa süre önce çözüldü. Ancak tribün birikintileri şimdilerde soyal medya üzerinden yarattıkları kaos ile beslenmeyi sürdürüyorlar. Onlara çanak tutan ve bundan hoşlananların yanı sıra kulüpler de bazen bu oluşumları destekliyor. Ancak işin garip yanı resmi yayın kuruluşu gibi kullanılan bu hesaplar artık kulüp ya da futbol yöneticileri kadar futbola zarar veriyor. MHK'nin elinde iki hakem kalacak kadar rezil bir yönetim sergilemesi, TFF'nin yanlış yönetimleri ya da kulüplerin artık tahammülsüz demeç vermeleri bile bu kadar yaralamıyor futbolu.

Karşılaşmanın hakemi CÜneyt Çakır atanır atanmaz sosyal medyadan yansıyanları gördüğümüzde Türk futbolunun bir süre daha arpa boyu yol alamayacağını anladım. "Benim futbolcum yapar ama seninki neden yapar" gidişatı hiç iyi değil. Bunların önüne geçilmediği, renkler ve armalar bu denli kolay kullanıldığı zamanlarda kulakları tıkaması gereken isimler nedense hakemler oluyor. Kötü yönettikleri hatta bazılarının futbol oyun kurallarından haberdar olmadığı bir gerçek. Ama ligin kırılma maçı öncesi yaratılan eyyam lobisi de hiç hoş değil. Karşılaşma öncesi Fırat Aydınus'un ısınmaya çıkmaması, Cüneyt Çakır'ın gazete okumadığını açıklaması aslında geldiğimiz yeri gösteriyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Alper Aslan: Eyyam Lobisi İş Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement