Asya'nın En İyi Futbolcusu Zheng Zhi Oldu - Son Dakika
Spor

Asya'nın En İyi Futbolcusu Zheng Zhi Oldu

Asya\'nın En İyi Futbolcusu Zheng Zhi Oldu

Asya'da yılın futbolcusu ödülünü, Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Guangzhou Evergrande'nin kaptanı Zheng Zhi kazandı.

26.11.2013 21:47  Güncelleme: 23:48

33 yaşındaki orta saha oyuncusu, İranlı Javad Nekounam ve Güney Koreli Ha Dae-sung'un önünde Yılın Asyalı futbolcusu ödülünü kazanmayı başardı.

Geçen ay Asya Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Guangzhou Evergrande'li futbolcu, geçmişte İngiltere'de Charlton Athletic ve İskoçya'da Celtic formalarını giydikten sonra 3 yıl önce ülkesine dönmüş ve Şampiyonlar Ligi'nin kazanan ilk Çin kulübünün kaptanlığını üstlenmişti.

"TAKIMIM İÇİN EN İYİSİNİ VERMEYE ÇALIŞIYORUM"

Bu sezonun yalnızca kendisi için değil tüm takım arkadaşları için harika geçtiğini belirten Zhi, "artık genç olmadığımın farkındayım ama hala kulübüm ve milli takım için en iyimi verme tutkum sürüyor" dedi.

AFC, geçen yıl Asya dışında oynayan oyuncular için de ayrı bir kategori açılmasına karar vermişti. Ödülü bu yıl kazanan Japonya ve İnter'in savunma oyuncusu Yuto Nagatomo olurken CSKA Moskova forması giyen Japon orta saha Keisuke Honda ve Bayer Leverkusen'in Güney Koreli oyuncusu Son Heung-Min oldu.

Ayrıca Zheng Zhi'nin takımı Guangzhou Evergrande yılın takımı seçilirken takım arkadaşı Muriqui de yılın yabancı futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Asya'nın En İyi Futbolcusu Zheng Zhi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement