Avrupa Kulüpler Birliği'nden Şike Kararı - Son Dakika
Spor

Avrupa Kulüpler Birliği'nden Şike Kararı

Avrupa Kulüpler Birliği\'nden Şike Kararı

Avrupa Kulüpler Birliği Europol'ün Katar'da yaptığı toplantıdan çok önemli bir karar çıktı.

06.02.2013 17:10  Güncelleme: 07:44

Avrupa'nın en büyük şike operasyonu başladı. Avrupa Kulüpler Birliği Europol'un Katar'da yaptığı toplantı sonrasında bir rapor yayınladı. Şike yapan kulüplerin üyelikten ihraç edileceği duyuruldu.

Skorer'in haberine göre, Avrupa Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Michele Centenaro "Kulüplere sorumluluklarımızı göstermek zorunda olduğumuz için bu sert düzenlemeleri yapmamız gerekiyor" dedi.

Centenaro, bu kararın geçtiğimiz yıl şike davasından yargılanan Fenerbahçe'yi kapsamadığını sözlerine ekledi. Şike davasında geçen yıl mahkemelik olan ve Aziz Yıldırım'ın hapis cezası yatmasına rağmen Sarı Lacivertli kulübün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aklandığını hatırlattı. Türkiye'den Avrupa Kulüpler Birliğine üye takımlar Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor var.

FENERBAHÇE İHRAÇ EDİLMEYECEK

Toplantıda alınan kararda ECA üyesi olan Fenerbahçe'nin birlikten çıkarılmayacağı sonucuna ulaşıldığını belirten Centenaro, sarı lacivertli kulübün Türkiye Futbol Federasyonu tarafından aklandığını ve lig şampiyonluğunun tescillendiğini, bu nedenle kendileri açısından herhangi bir girişimde bulunulmasının gerekli olmadığını söyledi.

16 takımın adının karıştığı şike davasında Türkiye Futbol Federasyonu şikenin sahaya yansımadığı sonucuna ulaşılmasının ardından Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu geçerli saymış, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımın ise bir sene hapiste kaldıktan sonra serbest bırakılmış ve sonrasında 6 yıl 3 ay cezaya çarptırılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Avrupa Kulüpler Birliği'nden Şike Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement