Avrupa Kupası Son 26 Saniyede Uçtu - Son Dakika
Spor

Avrupa Kupası Son 26 Saniyede Uçtu

Avrupa Kupası Son 26 Saniyede Uçtu

Kayseri Kaskispor, son 26 saniyede yediği üçlükle Avrupa Kupasını ellerinden kaçırdı.

15.03.2013 10:23  Güncelleme: 10:30

Kayseri Kaskispor, Dinamo Moskova'yı 74-70 yenmesine karşın ilk maçta 5 sayı farkla mağlup olduğu için FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı kaybederken mavi beyazlı takımın son 26 saniyede yediği bir üçlük ve bir basket, hüsranın sebebi oldu.

SEYİRCİ REKORU KIRILDI

Rusya'nın Dinamo Moskova takımı, Kaskispor karşısında 74-70 yenilmesine rağmen ilk maçta 66-61 kazanmasından dolayı kupaya uzanan taraf olurken 11 bin seyirci ile rekor kırılan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nin tıklım tıklım dolduğu karşılaşmada Kaskispor, son bölümlerde rakibin aradaki sayı farkını azaltmaya başlamasıyla sıkıntılar yaşamaya başladı.

KAÇIRILAN TOP BASKET OLDU

Kayseri'de oynanan ikinci maçın bitimine 26 saniye kala Martinez'in kaptırdığı topla rakibin sayı bulması, konuk takımın son saniyelerdeki üçlüğü hemen ardından 16 saniyeyi, Kaskispor'un iyi değerlendirememesi sonucu sevinen taraf Rus takımı oldu. Kaskispor, geçen yıl da Rusya'daki finalde Dynamo Kursk'a yenilerek Euro Cup'da ikincilikte yetinmişti.

AŞIRI ÖZGÜVEN, TECRÜBESİZLİK, ŞANSSIZLIK

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nı alamayan mavi beyazlıların aldığı bu sonucun aşırı özgüven, tecrübesizlik ve şanssızlıktan kaynaklandığını söylerken şöyle dedi:

"Hepimiz üzgünüz. Dinamo Moskova, Rus kadın basketbolunun güçlü temsilcilerinden. Ancak sonuçta Avrupa ikinciliği de önemli bir başarı. Bunu da unutmamak lazım. Kaskispor'a verdiği mücadeleden dolayı kutluyorum."

İKİ TOP KAYBI BİZİ KUPADAN ETTİ

Kayserisporlu basketbolcular, soyunma odasında uzun süre ağlarken maçın bitiş düdüğünün ardından oturduğu yerden güçlükle kalkabilen Kaskispor anntrenörü Ayhan Avcı, Dynamo Moskova maçında mücadeleyi son iki topta kaybettiklerini, bununda kupaya mal olduğunu söyledi. Ayhan Avcı, daha sonra şunları söyledi:

"İkinci yarıda ne istediysek yaptık ama maçı son iki pozisyonda kaybettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. İki senedir bize final yaşatıyorlar. Kaybettiğimiz hiçbir top çok bireysel değil, hepimizin hatası. Beraberce kaybettik. Dynamo Moskova'yı tebrik ediyorum. Üzgünüz, taraftara kupayı hediye etmek istiyorduk."

OE-DÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Avrupa Kupası Son 26 Saniyede Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement