Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak? - Son Dakika
Spor

Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak?

Avrupa\'nın En Büyüğü Kim Olacak?

Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi 2010-2011 sezonu final maçı,bu akşam oynanacak maçta belirlenecek

28.05.2011 10:00

Futbolda UEFA Şampiyonlar Ligi 2010-2011 sezonu final maçı, İspanya'nın Barcelona ile İngiltere'nin Manchester United takımları arasında bu akşam İngiltere'nin başkenti Londra'da oynanacak. Wembley Stadı'nda TSİ 21: 45'te başlayacak olan ve Star TV'den canlı olarak yayınlanacak dev maçı Macar hakem Viktor Kassai yönetecek. Kassai'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Gabor Erös ve György Reng yapacak. Maçın 4. hakemi olarak Istvan Vad ve ilave yardımcı hakem olarak da Mihaly Fabian ve Tamas Bognar görev alacak. 35 yaşındaki Viktor Kassai, bu sezon 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, 1 kez de UEFA Avrupa Ligi'nde görev yaptı. Kassai, son dünya kupasının yarı finalindeki Almanya-İspanya maçını da yönetti. DAHA ÖNCE DE FİNALDE KARŞILAŞTILAR Barcelona ile Manchester United, yarın oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi finaliyle birlikte Avrupa kupalarında 3. kez finalde karşı karşıya gelecek. İlk olarak 15 Mayıs 1991'de Hollanda'nın Rotterdam kentinde Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda karşılaşan iki ekipten Manchester United, rakibini Hughes'ın golleriyle 2-1 yenerek kupayı kazandı İtalya'nın başkenti Roma'da 27 Mayıs 2009'da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde ise Barcelona, Manchester United'ı Eto'o ve Messi'nin golleriyle 2-0 yenip hem rövanşı aldı hem de Kupa 1'in sahibi oldu. BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

MANCHESTER UNITED: Van der Saar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Ji-Sung Park - Roooney, Chicharito. DEVLER LİGİ'NE ÇOK ÖZEL BAHİSLER, TIKLAYIN... DENEYİM İLE GENÇLİĞİN KAPIŞMASI Barcelona ile Manchester United takımları arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 69 yaşındaki deneyimli teknik direktör Sir Alex Ferguson ile 40 yaşındaki genç teknik direktör Josep Guardiola'nın karşılaşmasına sahne olacak.

1986 yılından bu yana tam 25 yıldır Manchester United'ın başında yer alan ve başarıdan başarıya koşan Ferguson, Londra'daki finali kazanmaları halinde, bu kupayı 3 kezle en çok kazanan Bob Paisley'in rekoruna ortak olacak.

"Kupa 1"i daha önce Manchester United'ın başında iki kez kazanan İskoç teknik adam, yarınki finalde 3. kez bu kupada mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

Şampiyon Kulüpler Kupası, daha sonra da UEFA Şampiyonlar Ligi olarak oynanmaya başlayan "Kupa 1"de Bob Paisley, İngiltere'nin Liverpool takımının başında 1977, 1978 ve 1981'de takımına kazandırdığı 3 şampiyonlukla, bu kupada en çok şampiyonluk yaşayan teknik adam oldu. Ferguson, takımının Barcelona karşısında kazanması durumunda Paisley'in rekoruna ortak olacak. MESSI REKOR İÇİN OYNAYACAK Barcelona ile Manchester United arasında bugün oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında gözler İspanyol ekibinin Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin üzerinde olacak. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı 11 golle en golcü futbolcusu olan Messi, finalde 1 gol atması halinde, Ruud Van Nistelrooy'un 12 golle, bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanına da ortak olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 12 maçta 957 dakika forma giyen Messi, tam 11 kez rakip fileleri havalandırdı. Ruud Van Nistelrooy, Manchester United'da forma giydiği 2002-03 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde toplam 12 gol atmış ve bir sezonda en çok gol atan futbolcu unvanını eline geçirmişti. Messi, yarın 1 gol atması halinde bu unvana ortak olacak, 2 gol atması halinde ise Nistelrooy'un rekorunu tarihe gömecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement