"Avrupa'nın En Büyüğü Olmak İstiyoruz" - Son Dakika
Spor

"Avrupa'nın En Büyüğü Olmak İstiyoruz"

"Avrupa\'nın En Büyüğü Olmak İstiyoruz"

Masa Tenisi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ilk turdaki grubu lider tamamlayarak yarı finale yükselen Fenerbahçe Bayan Takımı, gözünü zirveye dikti Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Yaldız: "En zorlu grubu lider tamamladık.

21.12.2013 13:55

SERDAL KALAYCI - Avrupa Masa Tenisi Federasyonları Birliği (ETTU) Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Fransa temsilcisi Metz'i yenerek A Grubu'nu lider tamamlayıp yarı finale yükselen Fenerbahçe Bayan Masa Tenisi Takımı, gözünü kupaya dikti.

Şampiyonlar Ligi'nde 2011-2012  sezonunun şampiyonu Berlin Eastside'ın yer aldığı A Grubu'nu 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle 10 puanla tamamlayan sarı-lacivertli ekip, kendisiyle aynı puana sahip Alman ekibin averajla önünde yer alarak iddiasını ortaya koydu.

Son iki sezonun (2011-2012 ve 2012-2013) ETTU Kupası şampiyonu sarı-lacivertliler, Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonunda kupa hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

"Avrupa'nın en büyüğü olmak istiyoruz"

Fenerbahçe Kulübü Masa Tenisi Şube Kaptanı Gürhan Yaldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en zor grupta ortaya koydukları performansın önemli olduğunu dile getirerek, "Avrupa'nın en büyüğü olmak istiyoruz" dedi.

Geçen sezon ETTU Kupası finalinde karşılaştıkları ve iki maçta da yendikleri Polonya'nın Zamek Tarnobrzeg takımına karşı bu kez yarı final mücadelesi vereceklerini kaydeden Yaldız, şu ifadeleri kullandı:

"En zorlu grubun maçlarını 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle tamamlayarak 10 puanla grup birincisi olduk adımızı yarı finale yazdırdık. Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsüyle oynandığı bu ilk yılda yarı final başarısını elde ettik. Bundan sonraki rakibimizi geçen sezondan iyi tanıyoruz. İki kez yendiğimiz Polonya temsilcisine karşı aynı seriyi yapıp finali çıkmak istiyoruz. ETTU Kupası şampiyonluklarının ardından hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak Avrupa'nın en büyüğü olmak."

"Yeteri kadar final tecrübemiz var"

Yarı final turunu geçmeleri halinde son iki sezonun şampiyonları Linz AG Froschberg-Eastside Berlin eşleşmesinin galibiyle finalde karşılaşabileceklerinin hatırlatılması üzerine Yaldız, "Final için yeterli tecrübemiz var" diyerek şunları söyledi:

"Avrupa'da daha önce iki şampiyonluk tecrübemiz var. Finale kalırsak, artık diğer taraftan kim gelir bilemiyorum. Rakibimizin kim olacağı önemli değil. Bizim için şu aşamada önemli olan, finale yükselip o heyecanı yaşamak ve finali de kazanarak Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu elde etmek. Bütün arzumuz ve konsantrasyonumuz bu yönde. Kupayı mutlak ve mutlak getirmek istiyoruz."

Fenerbahçe-Zamek Tarnobrzeg maçları

Sarı-lacivertli ekip, yarı finalde eşleştiği Polonya temsilcisi Zamek Tarnobrzeg'i yakından tanıyor.

Geçen sezon ETTU Kupası finalinin ilk maçında İstanbul'da 3-1 yendiği Polonya ekibini deplasmanda da 3-0 mağlup ederek, şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertlilerin maç tarihleri henüz açıklanmadı.

ETTU'nun yıllık takvimine göre bayanlarda yarı final maçları 2014 yılının ocak ayının ortalarından itibaren başlayacak.

Bu sezonki maçlar

Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

Fenerbahçe-Ströck: 3-1

Berlin Eastside-Fenerbahçe: 3-2

Fenerbahçe-Metz: 3-2

Ströck-Fenerbahçe: 3-2

Fenerbahçe-Berlin Eastside: 3-1

Metz-Fenerbahçe: 1-3 - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Avrupa'nın En Büyüğü Olmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement