Avustralya'da Türk Derbisi Heyecanı - Son Dakika
Spor

Avustralya'da Türk Derbisi Heyecanı

Avustralya\'da Türk Derbisi Heyecanı

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Premier Ligi'nde iki Türk takımı Anadoluspor ile Gençlikgücü'nün karşı karşıya geldiği maç, lig tarihinde bir ilk oldu.

18.06.2012 11:14

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Premier Ligi'nde iki Türk takımı Anadoluspor ile Gençlikgücü'nün karşı karşıya geldiği maç, lig tarihinde bir ilk oldu.

Victoria Premier Lig'e bu sezon yükselen Gençlikgücü ve ligde 5 sezondur mücadele eden Anadolusupor'un karşılaşması eyalette yaşayan Türklere "Türk derbisi" heyecanı yaşattı.

Anadoluspor'un sahasında oynanan maç 1-1 eşitlikle bitti. Avustralya ve Victoria Premier Ligi tarihinde ilk defa oynanan Türk derbisini izlemeye gelen iki takımın taraftarları, dostluklarıyla da fair-play örneği sergiledi.

Anadoluspor Basın Sözcüsü Ezel Hikmet, maçtan önce AA muhabirine, Avustralya tarihinde ilk defa Premier Ligi'nde 2 Türk takımı karşılaşacağı için çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Çıta yükseliyor. Artık Premier Ligi'nde bir yerine iki Türk takımı var. Gençlikgücü'nü buralara kadar geldikleri ve mücadele ettikleri için kutluyoruz" dedi.

Gençlikgücü taraftarlarından Naci Ulusan ise, "İki Türk takımı sanki Dünya Kupası oynuyormuş gibi çok heyecanlıyız. Maçı izlemek için 1.5 saatlik yol geldik" ifadelerini kullandı.

Gençlikgücü Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Ercan Çiçek de maç sonrası açıklamasında, "Biz dostluğun kazanmasını istiyorduk. Maç berabere bitince de bir anlamda öyle oldu" dedi.

Anadoluspor Teknik Direktörü Lou Açevski ise, güzel bir maç oynandığını ve iki takımın da iyi mücadele ettiğini söyledi.

-Maçın özeti-

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısında iki takım da net gol pozisyonları üretemedi. İlk yarının son dakikasında Gençlikgücü oyuncusu Karl Brown, köşe vuruşundan gelen topu kafayla rakip ağlara yollayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla biterken Anadoluspor. 63. dakikada Nick Hegarty'nin golüyle eşitliği sağladı. Anadoluspor atağında ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Hegarty, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve skoru eşitledi 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 bitti.

Maçın sonunda taraftarlar Türkiye lehine tezahüratta bulundu.

Muhabir: Melbourne

Yayıncı: Hüseyin Doğru - MELBOURNE

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avustralya'da Türk Derbisi Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement