Ayvalık'ın Sevgilisi Müjdat Kurt İçin Sokak Basketbol Turnuvası - Son Dakika
Spor

Ayvalık'ın Sevgilisi Müjdat Kurt İçin Sokak Basketbol Turnuvası

Ayvalık\'ın Sevgilisi Müjdat Kurt İçin Sokak Basketbol Turnuvası

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz 25 Nisan günü geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybederek ilçe halkını yasa boğan zihin engelli Müjdat Kurt için düzenlenen sokak basketbol turnuvasına ilgi yoğun oldu.

17.05.2017 18:12

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz 25 Nisan günü geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybederek ilçe halkını yasa boğan zihin engelli Müjdat Kurt için düzenlenen sokak basketbol turnuvasına ilgi yoğun oldu.

Ayvalık Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ayvalık Gençlik Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen turnuva sırasında Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Merkezi de Kurt'un ruhuna lokma hayrı yaptırdı. Küçük bir çocukken gönlünü karate sporuna kaptırdığı için 'Ninja Müjdat' lakabıyla tanınan, sempatik ve yardımsever kişiliğiyle gönüllerde taht kuran Müjdat Kurt için düzenlenen turnuva; Ayvalık Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ile Birlik Ortopedik Engelliler Derneği'nin özel sporcularının basketbol gösterimi ile başladı.

Turnuvada; Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu ile Ayvalıkgücü Belediyespor Basketbol takımları arasında dostluk maçı yapıldı.

Düzenlenen turnuvada; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Müjdat Kurt'un annesi Fatma Kurt'un da izleyiciler arasında yer aldığı gözlenirken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın da oluruyla düzenledikleri turnuvaya kısa bir süre önce hayatını kaybeden özel sporcu Müjdat Kurt'un adını verdiklerini söyledi.

Kurt'un, Ayvalık'ın çok önemli değerlerinden biri olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, "Bizlerin gönüllerimizde çok özel bir yeri olan ve her zaman hatırlayacağımız Müjdat'ımız vardı. Çok erken bir yaşta O'nu kaybettik. Acısını halen daha aynı tazelikte yaşıyoruz. Mekanı Cennet olsun. Allah ailesine sabırlar versin. İnşallah bundan sonra her yıl geleneksel olarak Müjdat'ın adına bu sokak basketbolu turnuvamız devam edecektir. Bu vesile ile biz Ayvalık'ta Yılın Sporcusu olarak Müjdat Kurt'u seçtik. Turnuvalarımızın sonucunda da Müjdat'ın ailesine plaket vereceğiz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ayvalık'ın Sevgilisi Müjdat Kurt İçin Sokak Basketbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement