Bakan Kılıç'tan Kulüpler Birliği Yasası Açıklaması - Son Dakika
Spor

Bakan Kılıç'tan Kulüpler Birliği Yasası Açıklaması

Bakan Kılıç\'tan Kulüpler Birliği Yasası Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Kulüpler Yasası konusunda bizim irademiz tam."

01.06.2012 18:00

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Kulüpler Yasası konusunda bizim irademiz tam. Bakanlık ve hükümet olarak Kulüpler Yasası konusunda gereken düzenlemeleri yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Emri vaki yapmak istemiyorum. Kulüplere kanun dayatmak istemiyorum" dedi.

2013 Mersin Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlük binasında düzenlenen Hazırlık Değerlendirme Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıya, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak, Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener katıldı.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Kılıç, bir gazetecinin 2013 Mersin Akdeniz Oyunları'nda nasıl bir performans gösterileceğine ilişkin sorusu üzerine, "Müteahhitlerden önce ben kendi kurumuma güveniyorum. Kurumumuz çalışma performansını, iş disiplinini koruduğu sürece işlerin bitirilmemesi gibi bir seçenek söz konusu değil. Spor Genel Müdürlüğümüz, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığımız inşaatların sahibi olan 3 kurum. Bu 3 kurum denetimlerini o kadar sıkı yapacaklar ki neticesini alıp önümüze koyacaklar. Nihayetinde buradaki en kompleks proje stadyum projesi. Ben bu en karmaşık zahmetli projenin bitirilebileceğine inanıyorum. Yerinde gördüğümde bu inancım daha da derinleşiyor" şeklinde konuştu.

Stadyumu bitiren firmanın Türk Telekom Arena Stadı'nı tamamlayan firma olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, "Bunlar herhalde işlerini iş disiplini içerisinde bitireceklerdir. Bunun ötesinde bir seçenek yok. Mersin rahat olsun Allah'ın izniyle bu işler bitecek. Eğer parası hazır olmasaydı tereddüt yaşayabilirdim. Eğer ki hükümetin başta Sayın Başbakanımızın iradesi, sapasağlam bu işin destekçisi olmasa tereddütü olmasa tereddüt yaşayabilirdik" dedi.

Kulüpler Birliği Yasası'na ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Kulüpler Yasası konusunda bizim irademiz tam. Bakanlık ve hükümet olarak Kulüpler Yasası konusunda gereken düzenlemeleri yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Emri vaki yapmak istemiyorum. Kulüplere kanun dayatmak istemiyorum. İstiyorum ki, Türkiye Futbol Federasyonu riyasetinde Türkiye'deki futbol kulüpleri başta olmak üzere spor kulüplerinin, Kulüpler Yasası'nın yazımına ilişkin bir talep ve bir ihtiyaç teatisiyle tarafımıza görüşlerini bildirmelerini istiyorum. Bu kanunun en iyi şekilde hazırlanması, en iyi şekilde yürürlük kazanması ve yürürlük kazandıktan sonra da harfiyyen uygulanabilir bir kanun olması için muhattapların da oluşum sürecine katkı vermesi lazım. Aksi halde en iyi kanunu hazırladığımızı düşünebiliriz ama kulüpler katılmazsa, 'biz bu içinde yoktuk' derlerse neticesi çok parlak olmayabilir. Biz hazırız. Bununla ilgili bir ekip de oluşturduk, çalışmaya devam ediyoruz. Kulüpler Yasası'na bir taban ve belge oluşturmak üzere ama TFF başta olmak üzere federasyonların da harekete geçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzurum ve Trabzon'a yatırımlar yapıldığının hatırlatılarak, "Şampiyona bittikten sonra Mersin'deki tesisler canlılığı sürecek mi, tesisleri daha sonra federasyonlara devredecek misiniz?" şeklindeki sorusu üzerine, "Federasyonlara devrini düşünmüyoruz. Çünkü bu büyüklükteki yapıları federasonların özellikle taşrada idare ettirebilmesi mümkün değil. Kaldı ki federasyonların parasal kaynaklarının tamamına yakını Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan tedarik ediliyor. Bu yapıları federasyonların tek başına taşıyabilmesi mümkün değil. Trabzon'da benzer bir çalışma başlattık. Erzurum'da benzer şekilde bir çalışmanın talimatını verdik, mesafe almalarını bekliyoruz. Bu konuda Spor Genel Müdürlüğümüzün inisiyatiflerini kullanmak ve nihayete erdirmek yönünde çabaları var. Bu çabaların neticeye ermesini bekliyoruz. Üniversiteler ve özel idareler işin içerisinde olacak ki netice alabilelim. Mersin'in de bölgesel bir branş zenginliğini, sportif alanlarda başarıya taşıyan spor kenti kimliğini kazanması lazım" cevabını verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bakan Kılıç'tan Kulüpler Birliği Yasası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement