Barcelona'nın Yıldızına Karaciğer Nakli - Son Dakika
Spor

Barcelona'nın Yıldızına Karaciğer Nakli

Barcelona\'nın Yıldızına Karaciğer Nakli

La Liga takımlarından Barcelona'nın Fransız futbolcusu Eric Abidal'e (32) karaciğer nakli yapıldı.

11.04.2012 10:08  Güncelleme: 10:22

Dünyanın en güçlü klüplerinden biri olan Barcelona'nın 32 yaşındaki futbolcusu Eric Abidal, ağır bir ameliyat geçirdi.

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın Fransız futbolcusu Eric Abidal'e karaciğer nakli yapıldı.

Barcelona defansının en güçlü isimlerinden biri olan Abidal'e Barcelona Kliniği'nde yapılan ameliyat yaklaşık 9 saat sürdü. Operasyonu gerçekleştiren doktorlar tarafından yapılan açıklamalara göre; başarılı geçen operasyonda Fransız futbolcuya kuzeni Gerard'ın karaciğerinden parça nakledildi.

Operasyon başarılı geçsede; Fransız savunma oyuncusunun ne kadar sürede iyileşeceğinin belli olmadığı belirtildi. Ancak kesin olan bir şey var ki ünlü sol bek, 8 Haziran'da başlayacak Avrupa Futbol Şampiyonasında forma giyemeyecek.

Barcelona Futbol Kulübü'nün Teknik Direktörü Pep Guardiola, fiziki olarak çok güçlü olan Abidal'in bunu atlatacağına ve kısa sürede iyileşeceğine inandığını söyledi.

Dünyanın en güçlü sol beklerinden biri olan Eric Abidal, 2011'de de bir ameliyat olmuştu. O zaman da karaciğerindeki tümör alınan Abidal'in durumunun 3 hafta önce yeniden ele alındığını ve futbolcuya karaciğer nakli yapılacağı açıklanmıştı. Abidal, ilk ameliyatın ardından çok kısa sürede iyileşerek sahalara dönmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Barcelona'nın Yıldızına Karaciğer Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement