Basketbol: Nba - Son Dakika
Spor

Basketbol: Nba

Basketbol: Nba

NBA'da Memphis Grizlies, Oklahoma City Thunder'ı, Doğu Konferansı'nda ise Miami Heat, Chicago Bulls'u geçerek finaline isimlerini yazdırdı.

16.05.2013 14:47  Güncelleme: 15:02

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Batı Konferansı'nda Memphis Grizlies, Oklahoma City Thunder'ı, Doğu Konferansı'nda ise Miami Heat, Chicago Bulls'u geçerek finaline isimlerini yazdırdı.

Play-off'ların ikinci turuna 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı'nda geçen senenin NBA finalisti Oklahoma City Thunder, 3-1 geride olduğu serinin beşinci maçında Memphis Grizzlies'i ağırladı. İkinci çeyrekte gösterdiği performansla soyunma odasına 50-38 üstün giden Grizzlies, Thunder'ın özellikle 3. periyottaki gayretine rağmen karşılaşmayı 88-84'lük skorla kazandı.

NBA'de 1996'dan bu yana mücadele eden Grizzlies böylece tarihinde ilk kez konferans finaline yükseldi.

Grizzlies'in All- Star forveti Zach Randolph, 28 sayı ve 14 ribauntla sahanın en skoreri olurken, 13 sayı, 7 ribaunt ve 11 asistle "double double" yapan Mike Conley de galibiyette önemli rol oynadı.

Thunder'da Kevin Durant, 21'de 5 isabetle oynamasına ve 7 top kaybetmesine rağmen 21 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle takımının skor adına en etkili ismi oldu. Reggie Jackson'ın, 16 sayı, 9 ribaunt, 5 asist ve Serge Ibaka'nın, 17 sayı, 8 ribaunt ve 3 blokluk gayreti de takımlarının sezonu noktalamasına engel olamadı.

-Heat, Bulls'u eledi-

Doğu Konferansı'nda ise geçen sezonun şampiyonu Miami Heat, sezon boyunca faydalanamadığı All-Star oyuncusu Derrick Rose'un yanı sıra Luol Deng ve Kirk Hinrich'den de yoksun Chicago Bulls'u konuk etti. İlk yarıyı 53-47, üçüncü çeyreği de 77-69 geride kapatan Heat, son periyottaki 25-14'lük performansıyla karşılaşmadan 94-91 galip ayrıldı. Heat bu sonuçla seriyi 4-1'e getirerek, konferans finalinin yolunu tuttu.

Heat'in All-Star oyuncuları LeBron James, 23 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, Dwyane Wade, 18 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ve Chris Bosh, 12 sayı, 7 ribauntla galibiyetin mimarları oldu.

Bulls cephesindeyse 26 sayı ve 14 ribauntla "double double" yapan Carlos Boozer'ın ve 21 sayı, 5 ribaunt, 6 asist üreten Nate Robinson'ın eforu, galibiyete yetmedi. Jimmy Butler 19, kenardan oyuna giren Richard Hamilton da 15 sayı kaydetti.

NBA play-off'larına TSİ sabaha karşı oynanacak iki maçla devam edilecek.

Eşleşmelerdeki son durum şöyle:

Doğu Konferansı

---------------

Miami Heat-Chicago Bulls: 4-1 (Heat, konferans finaline yükseldi)

New York Knicks-Indiana Pacers: 1-3

Batı Konferansı

---------------

Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies: 1-4 (Grizzlies, konferans finaline yükseldi)

San Antonio Spurs- Golden State Warriors: 3-2 - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Nba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement