Beşiktaş İçin Kader Anı! - Son Dakika
Spor

Beşiktaş İçin Kader Anı!

Beşiktaş İçin Kader Anı!

Spor Toto Süper Lig 12.

14.11.2010 10:09

Spor Toto Süper Lig 12. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki maçı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek. Saat 16:00'da başlayacak maçı Lig TV naklen ekranlara getirecek.

Bu zorlu maçı ayrıca, ister Sporx Canlı Anlatım Servisi üzerinden isterseniz diğer Avrupa liglerinden maçlarla birlikte Maç Odası'ndan an be an takip edebilirsiniz.

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla zirveden uzaklaşan siyah beyazlılar, hafta içi Türkiye Kupası grup ilk maçında G.Antep BŞB.ye deplasmanda 1-0 yenilerek taraftarlarını bir kez daha üzmüştü.

EKSİKLER

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde sezon başından bu yana süregelen sakatlıklar zincirinin son halkası Aykut oldu. Aykut dışında Ermin Zec, Harbuzi, Mustafa Pektemek, Stewart ve Curri de hazır olmayan diğer isimler...

Son haftalarda sakatlıklarla boğuşan bir diğer ekip de hiç kuşkusuz Beşiktaş! Siyah Beyazlı ekipte, son olarak Bobo ve Nihat'ın da sakatlanması hücum hattını iyiden iyiye zayıflattı.

Kara Kartal'ın Ankara kafilesinde şu isimler var...

Rüştü Reçber, Cenk Gönen, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Roberto Hilbert, Mehmet Aurelio, Ersan Gülüm, İsmail Köybaşı, Erhan Güven, Rodrigo Tabata, Necip Uysal, Filip Holosko, Ricardo Quaresma, Guti, Onur Bayramoğlu, Tomas Zapotocny, Fabian Ernst, Mert Nobre.

MUHTEMEL 11'LER

GENÇLERBİRLİĞİ

Serdar

Orhan

Kulusic

Mahmut

Murat

Cem

Jedinak

Oktay

Serkan

Hurşut

Smeltz

BEŞİKTAŞ

Rüştü

Hilbert

İbrahim Toraman

Ersan Gülüm

İbrahim Üzülmez

Aurelio

Ernst

Guti

Tabata

Quaresma

Holosko

STAT: Ankara 19 Mayıs

SAAT: 16:00

HAKEM: Abdullah Yılmaz

YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

75. RANDEVU

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, lig tarihinde 75. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında şimdiye dek yapılan maçlarda siyah-beyazlıların 42 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlıların yalnızca 5 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 27 maçta ise beraberliği bozamadı.

Lig maçlarında Beşiktaş'ın toplam 117 golüne, Gençlerbirliği 49 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda taraflar Ankara'da golsüz berabere kalırken, İstanbul'da 4-1 Beşiktaş galip geldi.

BEŞİKTAŞ 18 MAÇTIR YENİLMİYOR

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 18 lig maçında da yenilgi yüzü görmezken, bu süre içindeki 12 maçı kazandı, 6'sında da berabere kaldı.

Gençlerbirliği ile ligde yaptığı son 10 maçtan 9'unu kazanan siyah-beyazlılar, başkent temsilcisi önünde ligdeki son yenilgisini 2000-2001 sezonunda aldı.

ANKARA DEPLASMAN DEĞİL

Ligde kötü günler geçiren Beşiktaş, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlar alıyor. Siyah-beyazlılar, Ankara takımlarıyla son 9 sezonda deplasmanda yaptığı toplam 25 lig maçında 17 galibiyet alırken, 7 kez berabere kaldı, sadece 1 kez kaybetti.

Beşiktaş, bu süre içindeki maçlarda başkent takımlarının filelerini toplam 46 kez havalandırırken, kalesinde ise 21 gol gördü.

Ankara'daki son 25 lig maçından 20'sinde rakip fileleri en az 1 kez havalandıran siyah-beyazlılar, sadece 5 karşılaşmada gol yollarında suskun kaldı.

SON YENİLGİ 2005'TE

Beşiktaş, deplasmanda Ankara takımlarına karşı ligdeki son yenilgisini 25 Eylül 2005 tarihinde Ankaraspor'a 2-0 kaybederek aldı.

Bu tarihten sonra başkent takımlarıyla rakip sahada 14 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, bunlardan 10'unu kazandı, 4'ünde berabere kaldı.

Beşiktaş, son 9 sezonda Ankara'da yaptığı lig maçlarında Ankaragücü'nü 7 kez yenip, 2 kez berabere kalırken, Gençlerbirliği'ne karşı 6 kez galip geldi, 3 kez de eşitliği bozamadı. Ankaraspor'la başkentte yaptığı 5 lig maçından 2'sini kazanan, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, 1 kez yenilirken, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Hacettepe ile yaptığı birer maçı da kazanmasını bildi.

Siyah-beyazlı ekip, geçen sezon ligde Ankara'daki maçlarda Gençlerbirliği ve Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Beşiktaş İçin Kader Anı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement