Bisiklet Turu Kuşadası-İzmir Etabı Tamamlandı - Son Dakika
Spor

Bisiklet Turu Kuşadası-İzmir Etabı Tamamlandı

Bisiklet Turu Kuşadası-İzmir Etabı Tamamlandı

Torku Şekerspor adına yarışan Türk sporcu Mustafa Sayar, Genel Klasman'da liderliğini sürdürdü.

27.04.2013 17:55  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

49'uncu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 8'inci etabı olan Kuşadası-İzmir etabında birinciliği Argos Shimano takımında Alman bisikletçi Marcel Kittel kazanırken, Torku Şekerspor adına yarışan Türk sporcu Mustafa Sayar, Genel Klasman'da liderliğini sürdürdü.

Kittel'in 2.40.4 finişi ilk sırada geçtiği yarışta Astana'dan Andrea Guardini ikinci, Lampre-Merida'dan Arjantinli Ariel Maximiliano Araquistain Richeze üçüncü oldu. Kuşadası'ndan startı 13.30'da verilen 124 km'Lik etabın İzmir'deki bölümünde bazı aksaklıklar yaşandı.

Konak Pier'in geçilmesinin hemen ardından, Cumhuriyet Meydanı istikametine doğru yol alan bisikletçilerden bir bölümü, eksik yönlendirme nedeniyle, Cumhuriyet Bulvarı- Fevzipaşa Caddesi kavşağında, yanlış şeride girdi. 2. Kordon olarak bilinen bölümde, Cumhuriyet Bulvarı'nın sol şeridinden gitmesi gereken bisikletçiler, sağ şeride girince elendi.

Talatpaşa Caddesi'nden, Şair Eşref Bulvarı'na dönüş noktasındaki virajın da çok dar ve keskin olması kazaya neden oldu. Çok sayıda bisikletçi aynı anda viraja girince, düşenler yolu tıkadı. İki aksaklığa rağmen yarış, Lozan Meydanı'nda sorunsuz noktalandı.

Mustafa Sayar'ın liderliği koruduğu Bireysel Genel Sıralama'da Europcar'dan Natnael Berhane'nin ikinci, Cofidis'ten Yoann Bagot'nun da üçüncülükteki yerleri değişmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bisiklet Turu Kuşadası-İzmir Etabı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement